Refluksi, taas - vai vielä?

Refluksi, taas - vai vielä?

Olin jo siinä uskossa, että refluksi on meidän osaltamme asetettu mappi ö:hön.

 Hah! Eipä nuolaista vielä!

Kävimme Filipin (melkein 7kk) kanssa tänään allergologilla vuodattamassa vikalistan tiskiin. Lähinnä halusin neuvoja siihen, kuinka edetä kananmunan kanssa.  

Filip on saanut kananmunaa kahdesti näiden 4,5 viikon aikana, jolloin hän kiinteitä on syönyt. Ensimmäisen kerran mikromunakkaan  muodossa päivänä 8, ja sitten jauhelihapihvin mukana päivänä 14. Ekasta maistelusta kasvoihin tuli pilkullista, pientä ihottumaa. Toisesta kokeilusta lehahti koko rinta ja käsivarteen tuli vauvan kämmenen kokoinen punainen läntti. 

Noista kokeiluista on nyt siis kolmisen viikkoa. 

Allergialääkäri totesi, että reaktiot ovat olleet sen verran voimakkaita, varsinkin tuo toinen, ja vaikka sillä kertaa sai kunnolla kypsennettyä ja vain hippusen, että turvallisuuden nimissä kananmuna menee nyt totaalikieltoon (mutta äidinmaidon kautta saa altistua) ja kahden viikon päästä mennään verikokeisiin katsomaan, näkyisikö siellä vasta-aineita (vai mitä ne nyt ovat).

Kerroin lääkärille myös siitä, miten Filip heräilee öisin usein (= 10x) ja nukkuu päivisinkin pääasiassa vain 30 minuutin pätkiä.  Uni maistuu parhaiten, jos ja kun saa köllötellä tissi suussa kaiken aikaa. Olen itse jo niin tottuneen turtunut tähän menoon, että en oikeastaan edes ajatellut tämän olevan epänormaalia. Lääkäri oli toista mieltä. Että kyllähän tämä nyt hirveän rankalta tilanteelta vaikuttaa. 

Tästä päästään refluksiin, taas. Nimittäin sehän se siellä saattaa edellen vaivata ja herätellä, vaikka selviä nousuja tai nieleskelyjä ei olekaan.  

Lähdimme kotiin kahden viikon Nexium-kuurin kanssa. Tuo lääke siis auttaa mahdollisessa refluksissa siihen, että se vähentää mahahapon muodostumista. Käsitän tämän siis niin, että hapanta nieltävää vähemmän = kivuttomampi olo.

Viikossa voisi Nexiumin kanssa odottaa parannusta. Sitten katsotaan tilannetta uudelleen. Lääke on meillä jauhetta, jonka sekoitan aamuin ja illoin pieneen määrään nestettä ja annan neulattomalla ruiskulla. Tänään sekoitin sen veteen ja mangososeeseen, hienosti meni alas. Olipa muuten vekkuli fiilis ”syöttää” ekan kerran vaikkei tämä nyt varsinaista ruokailua ollutkaan. Vinkkinä, että lääkkeen voi saada annettua näppärästi kun tähtää sen kunnolla lapsen poskeen. Eka satsi nimittäin sylkäistiin pihalle vaikka maku oli ihan hyvä. Kai Filipkin vähän ihmetteli kun astuin hänen tontilleen :D

Lääkäri käski ihanasti olla kuuntelematta ketään, joka tarjoaisi tähän väliin unikouluja ratkaisuksi. En voisi olla enempää samaa mieltä. Ensin pitää poissulkea allergiat ja refluksi, katsotaan ne nukkumiset kuntoon sitten. 

Uni. Miten kaukaiselta haaveelta se nyt tuntuukaan! Mutta ehkä tämän univajeisuuden vuoksi aivoni eivät juuri nyt jaksa hillittömästi pelätä, stressata ja masistella tuota mahdollista kananmuna-allergiaakaan.

Olo on varovaisen toiveikas: jospa Nexium parantaisi yöt. Jospa se allergia ei olisi paha. Jospa tämä taas tästä. 


 

 

Nexium & refluksi

Nexium & refluksi

Simppeli leikkimökki

Simppeli leikkimökki