Vuoden 2018 kymmenen kokatuinta sormiruokaa!

Vuoden 2018 kymmenen kokatuinta sormiruokaa!

Jos olet yhtään samanlainen kuin minä, löydät itsesi kurkkimasta vieraiden ihmisten ostoskoreihin. Sillä tavalla vaivihkaa, että onpas hyvän näköisiä kesäkurpitsoja.. Ja mitähän hän meinaa kokkailla noista paprikoista ja fetasta? Leivinpaperia, sitähän minunkin piti muistaa ostaa. Jäätelöä, mulle kans!

Kun näen jonkun ostamassa parsakaalia, en malta olla miettimättä onko siitä muutama kukinto varattu kärryissä istuvalle pienihmiselle.

Mmmmm…? Mikä parsakaali?

Mmmmm…? Mikä parsakaali?

Blogin statistiikka tarjoaa leikkimielisen kurkistusikkunan sormiruokailijoiden lautasille. Perheissä syödään takuulla paljon muutakin, mutta suosituimpien reseptipostausten perusteella saa aavistuksen siitä, mitä te olette kuluneen vuoden aikana ahkerimmin Simppelin valikoimista keittiöissänne valmistaneet.

Siispä tarjoilen teille nyt kymmenen tänä vuonna eniten selattua sormiruokareseptiä.

Mutta ennen kuin scrollaat listan loppuun, place your bets! Minkä reseptin arvelet olevan kultamitalisijalla?

Herkkuruokaa saa lautaselle helposti ilman sen kummempia reseptejäkään: ota vauvalle oma annos sivuun ennen kuin lisäät esimerkiksi suolan.  Kuva: Pietari Hatanpää

Herkkuruokaa saa lautaselle helposti ilman sen kummempia reseptejäkään: ota vauvalle oma annos sivuun ennen kuin lisäät esimerkiksi suolan.
Kuva: Pietari Hatanpää

Aloitetaan käänteisessä järjestyksessä.
Kerron jokaisesta reseptistä myös muutaman sanan verran.

10. Jauheliha-couscouspötköt
Nämä pötkyläiset ovat todellinen jemmapaikka vihannesosaston aarteille. Monipuolisten kasvisten ja lisäksi vielä couscouksen ansiosta näissä yhdistyy koko ravintopyramidi. Ei siis huolta, jos vauvasi noukkii lautaselta vain nämä (joskaan nyt muutenkaan siitä ei kannata kovin suurta huolta kantaa): yhdellä haukkauksella on tarjolla kaikki tarvittava ihana. Jauheliha-couscouspötkät ovat kaiken muun hyvän lisäksi munattomia ja maidottomia: seikka, joka ilahduttaa allergiaperheitä.

Jauheliha-couscouspötköt ovat ihanan mehukkaita.

Jauheliha-couscouspötköt ovat ihanan mehukkaita.

9. Jauhelihapihvit
Tämän reseptin kohdalla on hiukan kuin keksitty pyörä uudemman kerran. Jauhelihapihvit eivät sisällä kovin suuria yllätyksiä, mutta ne ovat mainio startti sinulle, joka haluat tarjota vauvallesi kananmunaa ensimmäistä kertaa. Kananmunan määrä on näissä pihveistä maltillinen, ja se vähäinenkin on mukavasti uunissa kypsynyt. Kananmunaa ei kannata kuitenkaan liiemmin jännittää. Se on toki yksi yleisimmistä allergian aiheuttajista pikkuväen keskuudessa, mutta harva sille on yliherkkä, saati allerginen. Maltti voi silti olla valttia, eli kokeilkaa ensin pieniä määriä, ja siirtykää vasta sitten omeletteihin :)

8.  Munattomat puurolätyt
Munattomat puurolätyt syntyivät, kun yritin keksiä vastinetta kananmunaa sisältäville puurorieskoille. En yltänyt aivan maaliin asti rieskan muodossa. Mutta mitäpä siitä, kun tuloksena olivat uunissa valmistuvat (sillä kenellä on aikaa päivystää paistinpannun ääressä?) lättyset.
Munattomat puurolätyt ovat ehdottomasti meidän tämän vuoden kokatuin reseptimme, johtuen Filipin kananmunalle kehittämästään yliherkkyydestä. Näillä lettusilla saa mukavasti korvattua leivät ja muun välipalat.

Munattomia ja maidottomia reseptejä pyydetään eniten. Ja ilolla niitä tarjoilen. Tässä munattoman puurolätyt.

Munattomia ja maidottomia reseptejä pyydetään eniten. Ja ilolla niitä tarjoilen. Tässä munattoman puurolätyt.

7. Banaani-marjamuffinsit
Klassikko. Tarkemmin sanottuna: vihaamani klassikko. Ei, älkää ymmärtäkö väärin! Resepti ON loistava. Ainoa ongelma on se, että näihin tulee banaania. Ja banaani sattuu olemaan yksi niistä harvoista asioista, joita en kertakaikkiaan voi sietää. Sija seitsemän kuitenkin kertoo, että vauvoille nämä maistuvat. Resepti on maidoton ja munaton. Ylikypsien banaanien jatkosijoituspaikkana nämä muffinsit ovat vertaansa vailla.
Muita hyviä paikkoja ylikypsille banskuille ovat banaanileipämuffinsit ja mikrossa tehtävä banaanileipänen.

6. Piparkakut
Haha! Tämä hulluusprojektini ei kaipaa lisäesittelyjä jos olet seurannut Simppelin instaa. Useamman epäonnistuneen kengänpohjan jälkeen sain jauhotetuin käsineni puserrettua teille tämän timantin, joka on jäävä ilahduttamaan kaikkia jouluisten herkkujen pieniä ystäviä vuosiksi eteenpäin!

Jos vauvasi ihastui pipareihin, leivo seuraavaksi    luumukeksejä    tai    luumu-kookosmuffinseja   .

Jos vauvasi ihastui pipareihin, leivo seuraavaksi luumukeksejä tai luumu-kookosmuffinseja.

5. Mikromunakas
Lyömätön nälkäkiukun taltuttaja! Parissa minuutissa valmis ja onnistuu myös silloin kun mitään ei jaksaisi kokata. Tämä herkku tekee melkeinpä itse itsensä.

4. Banaanipannukakku
Simppelin kauniin tarinan ensisointu. Kaikista sormiruokaresepteistä se ensimmäinen.

Banaanipannukakun vääntämiseen ei tarvita montaa ranneliikettä. Syötävää riittää useammallekin!

Banaanipannukakun vääntämiseen ei tarvita montaa ranneliikettä. Syötävää riittää useammallekin!

Banaanipannarin voi tehdä pieneen uunivuokaan, irtopohjaiseen piirakkavuokaan tai vaikka uunin kestävään paistinpannuun.  Kuva: Pietari Hatanpää

Banaanipannarin voi tehdä pieneen uunivuokaan, irtopohjaiseen piirakkavuokaan tai vaikka uunin kestävään paistinpannuun.
Kuva: Pietari Hatanpää

3.  Kanapötköt
The kanapötköt. Klassikko. Sormiruokailijoiden crackiä. Koukuttavaa kamaa.

2. Apinaeväs
Tämä on Simppelin resepteistä ainoa, jonka idea ei ole lähtöisin omasta päästäni. Toki minä sitä sitten sen verran tuunailin, että  tein kylkeen omia variaatioitani niin käytettävien viljojen kuin makuyhdistelmienkin osalta. Kelpaa maiskutella myös heidän, joilta kotimaiset viljat ovat kiellettyjä tai jotka kaipaavat perinteiseen evääseen pientä tvistiä.


Ja jos pallerosi pitää apinaeväistä, tsekkaa myös mikrossa parissa minuutissa valmistuva pikakeksi, joka toimii reseptissä mainitun raastetun päärynän lisäksi omenan kanssa. Eikä siinä vielä kaikki! Keksiin voi edellämainuttujen raasteiden sijaan laittaa desin mitä tahansa sosetta.

Apinaeväät ovat maistuneet tässä taloudessa jo vuodesta 2015.

Apinaeväät ovat maistuneet tässä taloudessa jo vuodesta 2015.

Ja nyt!

Ykkösten ykkönen! Historiansa aikana yli 80 000 kertaa silmäilty timantti ja tämän vuoden lukijoiden suosikki on.....

PUURORIESKA!

Osasitko odottaa? Oliko tulos sinulle päivänselvä vai pääsikö rieska ravaamaan mielestäsi ykkössijalle mustana hevosena?


No siellä se silti on! Hurraa!

1.  Puurorieskat
Sormiruuan kunkku on jämäpuurot hyötykäyttöön valjastava rieska!

Tämä pikainen herkku on monessa taloudessa koko perheen suosikki. Eikä suotta. Puurorieska on IHANA! Hävikkiruuan eliittiä ja todellinen sormiruokailijoiden helmi <3

Kuva: Pietari Hatanpää

Kuva: Pietari Hatanpää

Olipa hauskaa hiukan kuin kurkkia teidän patoihinne!

Osuiko listaan jokin teidän suosikkinne? Entä jäikö jokin lemppari listan ulkopuolelle?

Kuva: Pietari Hatanpää

Kuva: Pietari Hatanpää

Kuriositeettina vielä top 5 -lista puhtaasti sormiruokailuun liittyvistä teemoista, jotka ovat teitä eniten kuluneena vuonna kiinnostaneet:

1) Sormiruokailun ABC
2) Sormiruokailijan ensiapu
3) TalkMURU sormiruokailijan hyppysissä
4) Suola pikkulapsen ruokavaliossa
5) Filipin kahden ensimmäisen viikon ruokalista


37999912_648375128869820_4095526396506406912_n.jpg

1 341 534 kiitosta, yhtä monta jokaisesta sivun selailusta tänä vuonna, jokaiselle teistä :)
Tämä on ollut hieno vuosi sormiruokailulle <3

Tahti ei tule tulevana vuonna hidastumaan sen enempää reseptien kuin Simppelin Sivukonttorin tarjoamien muiden aiheiden osalta, voin luvata!

Luvassa on mm. seuraavaa lähiaikoina: 

Tee se itse -muovailuvaharesepti

Ensimmäisen synttärikakun resepti

Juttua siitä, millaista on kun meillä käy lapsiperheiden kotipalvelu

Ja yhdessä voidaan jännitellä läpi se, että pian tulee telkkarista Makumuistojen jakso, joka kuvattiin meillä ja paikalla oli useampi sormiruokailija <3 Toivottavasti en näyttänyt ihan urpolta telkkarissa. Ja jos näytin, sama se, pienet vieraat pelastivat takuulla kaiken!

 

Tällaista luvassa alkuvuodesta.  

Postausaiheita saa myös enemmän kuin mielellään ehdottaa :) 

Puss! 

 

Vauvan jättieväs

Vauvan jättieväs

Vauvan joulumenu

Vauvan joulumenu