Vauvan joulumenu

Vauvan joulumenu

Hip hei ho ho ho sinä, joka seisot kauha kädessä innokkaana käymään vauvan jouluruuan kimppuun, mutta et ole varma mitä tekisit. Tämä on sinulle <3 Valmis joulumenu juuri sinun pallerollesi, joka on noin kuusikuinen tai sitä vanhempi.

Tämä on myös sinulle, joka haluat päästä helpolla. Nämä reseptit ovat melko iisejä, Simppelin tyylille uskollisesti.

Kaikki reseptit ovat myös vegaanisia lukuunottamatta kalaehdotusta. Munaa ja lehmänmaitoa ei ole käytetty lainkaan.

Kaada itsellesi lasi viiniä, NYT MENNÄÄN ja tehdään joulu myös vauvalle!

Ensimmäiseksi valmistetaan riisipuuro.
Voit valmistaa sen myös samaan aikaan paahdettujen lanttujen kanssa (resepti alempana), jos uuniisi mahtuu.

Puolet puurosta on tarkoitettu vauvalle sellaisenaan syötäväksi ja loput tarvitset porkkanalaatikkoon, jos meinaat sen tehdä.

Puuroa syntyy tällä reseptillä puolisen litraa, ja se on niin hyvää, että katoaa kyllä koko perheen suihin, jos ei porkkanalaatikkoa tällä kertaa tee.

En uskalla luvata, etteikö puuro kuivuisi uuniin jos teet vain puolikkaan annoksen, eli sen verran mitä porkkanalaatikkoon tarvitaan. Rohkea kokeilee! Jos kuitenkin teet puolikkaan annoksen, suosittelen melkeinpä kattilaa, ja kattilaksi kannattaa valita mahdollisimman paksupohjainen.

Riisipuuro

vauvan riisipuuro simppeli sormiruokakeittiö

Riisipuuron kaveriksi sopii esimerkiksi luumusose.

Porkkanalaatikko

vauvan porkkanalaatikko simppeli sormiruokakeittiö

Tämä vegaaninen porkkanalaatikko on IHANA! Se on samalla myös ensimmäinen koskaan tekemäni joululaatikko. Olen kyllä ekspertti mitä tulee niiden syömiseen.. Ja porkkana on lempparini, mmmmm!

Halutessasi voit oikaista ja käyttää valmista porkkanasosetta. Tarvitset sitä viisi desiä. Huomaa tsekata, että sose on suolatonta, varsinkin jos olet tekemässä laatikon ihan pienelle.

* Suolatonta korppujauhoa tekee esim. Myllyn Paras.

Paahdetut lantut

vauvan joulumenu lanttu simppeli sormiruokakeittiö

Lanttu on päässyt pannasta!

Vielä joitain vuosia sitten lanttua ei suositeltu vauvoille, mutta sittemmin ajat ovat muuttuneet ja lanttukin on päässyt arvoiseensa seuraan: pienen ihmisen nyrkkeihin.

Uunissa paahdettua lanttua helpompaa jouluruokaa on vaikea löytää. Lue ohje ja nyökyttele!

Hernedippi

Hernedippi on vanha tuttu sinulle, jolta löytyy Simppeliä sormiruokailua -kirja.

Minun jouluuni herneet kuuluvat ihan ehdottomasti, joten ajattelin tämän olevan kiva lisä vauvan lautaselle.

Uunikala

Uunikalan resepti on tällä kertaa oikeastaan lähinnä rohkaisu! En anna teille mitään tiettyä kalalajia, jota ostaa. Vauvat saavat syödä ihan kaikkia mahdollisia kaloja, osassa on vain syöntisuositusten muodossa “ylärajat” sen suhteen kuinka usein niitä kannattaa tarjota.

Laita fileepala öljyllä voidellellulle uunipellille, asteita uuniin 180 ja odota noin vartti. Kala on valmis. Halutessasi voit ripotella kalan päälle vaikka mustapippuria tai suolatonta kalamaustetta ennen uuniin laittamista.

Varmista ennen tarjoamista, että lautaselle ei päädy ruotoja. Vauvan kalapalaksi on hyvä valita pyrstöpää lähes kalasta kuin kalasta: siellä ruotoja on vähemmän, joten pääset vähemmällä nyppimisellä.

Jos kalan käsittely tuntuu hanKALAlta (eheh) kuten minusta, pyydä apua kalatiskiltä. He auttavat sinua tosi mielellään. Itse en esimerkiksi osaa perata kalaa ja fileointikin on yhtä nyrhimistä. Pyydä apua, niin minäkin teen.

Muista tsekata myös pakastealtaan kalapalat: sielä löydät kuutioita ja esimerkiksi käteviä yksittäispakastettuja (mutta siis samassa pussissa, irtonaisina) seitifileitä, jotka ovat tosi näppärää pikaruokaa.

Vauvan piparkakut

pipari vauva simppeli sormiruokakeittiö

Ei joulua ilman jälkkäriä!

Olen niin iloinen kun nämä piparit ovat ehtineet viikossa löytää tiensä niin monien teidän keittiöihin <3 Kiitos kaikista niistä kuvista, joissa olette näitä leiponeet :)

Tässä vielä toisen kerran vauvapiparit!

Lisävinkit pipareihin löydät alkuperäisestä postauksesta.

IHANAA JOULUA JOKAISELLE SIELLÄ.

Kiitos jo tässä kohtaa kuluneesta vuodesta.
Kiitos mukana kulkemisesta ja kaikesta siitä tuesta ja rakkaudesta, jota olen tänäkin vuonna teiltä saanut. <3

KIITOS! <3

Vuoden 2018 kymmenen kokatuinta sormiruokaa!

Vuoden 2018 kymmenen kokatuinta sormiruokaa!

Filipin "parane pian" -letut

Filipin "parane pian" -letut