Vauvan ahvenpihvit

Vauvan ahvenpihvit

Sormiruokaiijoille toivottiin lisää kalareseptejä, joten tässäpä ensimmäinen uusi sellainen.

Ahvenen tilalla voi käyttää mitä tahansa kalaa. Eviran sivuilta löytyvissä kalan syöntisuosituksissa ei kielletä vauvoilta yhtäkään kalaa (kun taas raskaus- ja imetysaikana hauki on elohopean vuoksi kielletty), mutta eri lajien käytössä on tietyt rajoitukset, jotka liittyvät mm. kalan kokoon sekä siihen, mistä se on pyydetty. Rajoitettuihin lajeihin, eli niihin joita lapset saisivat syödä vain 1-2 kertaa kuukaudessa, kuuluvat mm. iso silakka, hauki, Itämeren lohi ja taimen.  

Jos kalaa syö suositusten mukaisesti ainakin sen kaksi kertaa viikossa, on hyvä vaihdella kalalajeja. Varsinkin vauvoille kannattaa valita isokokoisiksi kasvavista kaloista ne pienet, perkaamattomina alle 17 cm:n kokoiset yksilöt, sillä nuoreen kalaan ei ole ehtinyt kertyä niin paljon vierasaineita kuin mitä isoon lajitoveriinsa.

Iris söi pihvinsä keitettyjen varhaisperunoiden ja jogurttikastikkeen kanssa. Kastikkeresepti luvassa myöhemmin. 

 

Vauvan viikuna-seesamikeksit

Vauvan viikuna-seesamikeksit

Vauvan maitojäätelö

Vauvan maitojäätelö