Vauvan viikuna-seesamikeksit

Vauvan viikuna-seesamikeksit

Helppoja, lämpimässäkin säilyviä retkieväitä on toivottu kovasti. Minä taas toivoin löytäväni jonkin itselleni uuden raaka-aineen, josta saisin inspiraatiota. Löysin viikunan ja syntyi kolme erilaista viikunakeksiä, joista ensimmäinen on tässä.

En osaa sanoa miten tuoreet viikunat toimivat tässä, sillä tämä oli tosiaan ensihipaisuni viikunoihin. Käytin kuivattuja, mutta pehmeitä Pirkan pussiviikunoita. (Omassa pussissani sattui olemaan sopivasti yhdeksän viikunaa, joten käytin jokaiseen versioon kuhunkin kolme kappaletta.

Yritin metsästää käyttörajoituksia koskien seesaminsiemeniä, mutten löytänyt. Jos jollain on luotettavan lähteen tarjoamaa tietoa, se otetaan ilolla vastaan. Mutta mikäli seesaminsiemeniä käyttää satunnaisesti, en usko että niissä olisi mitään "kiellettyä". Siementahnoja voi alkaa tarjota 7-8kk iästä alkaen Vegaaniliiton mukaan. Tästä syystä laitoin tälle reseptille ikärajaksi tuon 7-8kk. 

Uskoisin, että nämä keksit kestävät pakastamisen hyvin, koska koostumus on hyvin samankaltainen kuin vauvan luumukekseissä, jotka eivät pakkasessa mielestäni mene miksikään.

Seuraava viikunakeksiresepti on luvassa huomenna :)

Vauvan viikuna-marjakeksit

Vauvan viikuna-marjakeksit

Vauvan ahvenpihvit

Vauvan ahvenpihvit