Vauvan lempeät kookos-linssipihvit + kananmuna-altistus

Vauvan lempeät kookos-linssipihvit + kananmuna-altistus

Pieni hetki sormiruokamaailmalle, mutta iso hetki sormiruokailun päämajassa!

Tänään teen ensimmäistä kertaa kuukausien tauon jälkeen sormiruokaa kananmunalla kuopuksellemme!

Kun hän muutamaa päivää vaille kuuden kuukauden iässä heinäkuussa 2018 sormiruokailut aloitti, kokeilimme kananmunaa melkeinpä ensimmäisten ruokien joukossa. Aivan ensimmäinen kosketus kananmunaan tuli mikromunakkaan muodossa ja siitä tuli pieni lehahdus suupieliin, joka nopeasti katosi. Toisella kertaa kokeitliin jauhelihapihvejä, joissa kananmunaa oli määrällisesti paljon vähemmän. Tällä toisella kertaa lehahdus levisi koko ylävartoloon ja pysyi siinä tiukasti seuraavaan päivään. Tässä kohtaa allergologimme vihelsi pelin poikki ja määräsi lapsen verikokeisiin, jotta anafylaksia voitiin poissulkea. Mitään sellaisia viitteitä kokeissa ei ilmennyt, mutta kananmunan altistamiseen jäi pieni pelko. Taustalla oli jo maitoallergia ja refluksi, joten jo siksikään ei riittänyt voimavaroja lähteä kokeilemaan pahentaako kananmuna tilannetta.

Jätimme testailut suosiolla myöhemmäksi.

Tämän vuoden puolella kananmunaa on tarjottu varovasti. Ensin pastaa, jossa yhtenä ainesosana oli kananmuna. Sitten pieniä hippusia siellä täällä. Ja koko ajan imetyksen kautta altistusta on tapahtunut.

Nyt viime viikonloppuna annoin rohkeudenpuuskassa kuopukselle (1v3kk nyt) keitetystä kananmunasta 1/10 osan. Mitään oireita ei tullut.

Niinpä päätin keksiä jotain uutta ja syntyivät nämä lempeät kookos-linssipihvit.

vauvan kookos-linssipihvi

Tällä kertaa pidin raaka-aineet todella minimissä ajatellen niitä perheitä, joissa ollaan ehkä sellaisen tilanteen edessä, että allergioita on.

Tästä reseptistä voi hyvin jättää maissin pois ja hiutaleiksi valita omalle lapselle sopivat.

kookoslinssipihvi

Kananmunan testaamista ei tarvitse erikseen jännittää. Se, että vauva saa siitä lievän ja nopeasti ohimenevän iholehahduksen, on ihan normaalia. Sama koskee kaikkia ruoka-aineita. Jos oireet kuitenkin ovat pidempiaikaisia tai häiritsevät vauvaa, ja jos mukaan tulee suolistoperäisiä oireita (vatsakipu, kakka muuttuu, vauva oksentaa jne.) tulee jatko-ohjeet pyytää hoitavalta taholta.

Vauvan mukimuffinsi mikrossa

Vauvan mukimuffinsi mikrossa

Vauvan tosi tuhti banaanileipä

Vauvan tosi tuhti banaanileipä