Pienen ihmisen laskiaispulla

Pienen ihmisen laskiaispulla

Laskiainen yllätti sormiruokamuijan! 

Multa pyydettiin aamulla sormiruokailijalle sopivan laskiaispullan reseptiä, ja kääk! Eihän mulla ollut!

Onneksi kaikkea ei ole tarpeen keksiä itse. Muistin nimittäin, että erään sormiruokailijan mummu postasi Simppelin FB-ryhmään viime kesänä pullareseptin, joka sopii yli 10 kuukauden ikäisille* vauveleille. Joten ei kun mummulta, eli Kevätniemen Sarilta, lupaa kysymään reseptin jakamiseen täällä blogissa. Ja lupahan heltisi heti kättelyssä :) Mummut <3
 

SARI-MUMMUN PULLAT


TÄYTTEET: 
Jos sormiruokailijalla ei ole vielä ikää kermavaahdon nauttimiseen, voi pullaan laittaa vaahtoutuvaa kookoskermaa, jos ruokavalio on vielä täysin sokeriton (kuten vauvalla olisi hyvä olla). Kookoskermavaahto syntyy siten, että kookoskermapurkki laitetaan jääkaappiin päiväksi (tai kiireessä pakastimeen hetkeksi). Kun kerma on jäähtynyt, tölkki/purkki avataan, neste kaadetaan pois ja kermainen osuus lusikoidaan kulhoon ja halutessaan sen voi maustaa vaikka ripauksella aito vanilja -jauhetta. Kymmenen minuutin vaahdotus, ja valmista on! 

Vegaani ruokaa  lapislle -ryhmässä suosituksia saivat myös soijakerma ja kaurakerma. Niitä  voi käyttää sitten kun lapsi on sen ikäinen,  että sokereita voi jo kohtuudella pullapäivänä nauttia. Näissä viimeksi mainituissa on siis lisättyä sokeria mukana. 

Sokerisen hillon tilalle voi laittaa vauvoille sopivaa valmissosetta tai vaikka muutaman muussatun (kotimaisen) pakastemansikan.

Kysyin neuvoa laskiaispullan täytteeseen Vegaaniruokaa lapsille -ryhmästä. Alle 12kk ikäisethän eivät voi vielä kermavaahtoa vedellä, sillä 10-12kk ikäiselle pitää maitotuotteet vielä kuumentaa ennen niiden nauttimista. 

Pulla ei ole tällä kertaa vegaaninen, ja lupaankin viimeistään seuraavaan laskiaiseen mennessä kehittää teille vegaanisen, ja siten myös 6kk+ sopivan, pullan.. Nyt en ehtiny testata, mutta uskallan suositella kokeilemaan reseptiä siten, että rahkan tilalle laitatte vaikka kaurajogurttia ja voin tilalle öljyä tai margariinia. Näin valmistettuna pulla sopii jo paljon pienemmillekin. Vegaaninen pulla voidellaan vaikka vedellä.

Ihanaa laskiaista, simppelistit! <3

Ja kiitokset ihanalle Sarille vielä pullareseptistä :) 

* 10kk -ikäraja, sillä reseptissä on käytetty maitotuotteita (rahkaa ja voita) 

Herkkujäätelöt pienille

Herkkujäätelöt pienille

Remmit, hedelmäremmit, marjaremmit. Hemmetin remmit.

Remmit, hedelmäremmit, marjaremmit. Hemmetin remmit.