Vauvan turskapullat

Vauvan turskapullat

Käytiin eilen lasten kanssa taas Turun kivoimmalla kalatiskillä Kauppahallissa. Nimittäin Herkkunuotassa. Lapset saivat ihmetellä eläviä rapuja ja mä sain taas vain tuijottaa univajeisilla särjen silmilläni tiskiä, ja yhtäkkiä mulla olikin messissä pitkästä aikaa turskaa. Ja valmiiksi yrtteihin käärittynä. 

Jos kalaideat loppuvat, tai kalojen käsittely on hankalaa (kuten mulle, jonka jälkeen kalat näyttävät rituaalimurhan uhreilta), paras neuvoni teille on: hankkikaa vakkarikalatiski. Ei ole muuten myöskään häpeä mennä tiskille ja myöntää, että mitään ei kalasta osaa tehdä. Hyvä kauppias auttaa sinut ilolla alkuun. Niin on tapahtunut minullekin. 

Tänään tehtiin taaperon kanssa turskapullia. Minä väänsin taikinan, taapero kävi silmän välttäessä kääntämässä uunin aina kolmeensataan. Mutta hyviä niistä tuli. 

Ja muna on vapaaehtoinen. Tein yhden koepullan ennen munan lisäämistä taikinaan, ja onnistui oikein hyvin. 

Taikina on melko löysää. Älkää hätääntykö. Se pysyy kyllä koossa. Jätin taikinan löysäksi siksi, että ajattelin pullien kestävän pakastuksen ja uudelleenlämmityksen paremmin, jos nestettä on kunnolla. Eivät sitten kuivahda.

 

Turskapullia sormiruokailijalle vino pino! Riittää pakastimeenkin. 

Turskapullia sormiruokailijalle vino pino! Riittää pakastimeenkin. 

Turskan tilalle voit laittaa mitä tahansa haluamaasi kalaa. Ei se niin nuukaa ole. Muistatte vain vaihdella lajeja. Kaloista voi lukea lisää vaikka täältä Eviran sivuilta.

Lisäys:

No voi pahus! Miten mä olin elänyt siinä uskossa, että turska oli palannut "syökää vaan" -listalle. Mut eihän se siis olekaan ihan täysin niin. Turkulainen elänyt taas tynnyrissä..

Turskassa itsessään ei ole kalana mitään vikaa, mutta sitä on kalastettu niin hemmetisti, että kannat voi huonosti. 

Tiedä siis mitä turskaa olet ostamassa, sillä:

Kuva: WWF  

Kuva: WWF  

 Meen tästä nyt nurkkaan lukemaan vähän tarkemmin WWF:n kalaopasta, ja lupaan kirjoittaa näistä kaloista lähiaikoina lisää! 

 

Vauvan mausteiset pikkupihvit

Vauvan mausteiset pikkupihvit

Vauvan omenalätyt

Vauvan omenalätyt