Vauvan omenalätyt

Vauvan omenalätyt

Aamulla iski omenainspiraatio. Halusin keksiä helpon "makean" herkun, josta pienimmätkin sormiruokailijat pääsevät nauttimaan.

Omena on sellaisenaan hiukan haastava, joskus jopa pienimmille sormiruokailijoille vaarallinen syötävä. Raa'asta omenasta voi huonolla tuurilla irrota liian suuri ja kova pala, joka saattaa jäädä kurkkuun kiinni. Itse suosittelen, että varsinkin kiinteitä omenoita tarjottaisiin pienille syöjille vaikka hieman höyrytettyinä lohkoina tai sitten ohuen ohuina siivuina. Omenaraastekin on yksi hyvä vaihtoehto. 

Näissä lätyissä omenasiivut ehtivät mukavasti pehmetä, jos siivut on leikattu tarpeeksi ohuiksi. Tarkista silti ensin, että lättyjen koostumus on sinun lapsellesi sellainen, että hänen on niitä turvallista syödä.

Yli yksivuotiaaan taikinaan voit halutessasi laittaa ruokalusikallisen hunajaa. Omenasiivu takaa sen, että hilloa nämä eivät todellakaan kaipaa. Omiin valmiisiin lättyihini ripottelin hiukan sokeria. Ilmankin olisi maistunut, mutta mun mielestä lättyjen kuuluu saada päälleen hiukan hampaissa narskuvaa sokeria. Ei kerrota sitä sormiruokailijoille! 

Paistoaika riippuu siitä, miten kovalla hellasi on. Minulla meni suurinpiirtein kolme minuuttia per puoli hiukan keskilämpöä kuumemmalla. Öljyä ei kannata hirveästi säästellä vaikkei uittamaan tarvitsekaan lähteä. 

Tarkkaa lättymäärää on vaikea arvioida, koska siihen vaikuttavat omenan koon lisäksi siivujen paksuus. Jos omenasiivut loppuvat kesken, voit paistaa lättyjä ihan vain pelkästä taikinastakin. Nuuka pilkkoo taikinaan mukaan mahdolliset "hukkapalat".  

 

* tekstiversio on tulossa kunhan pääsen koneelle, josta sen saaminen "oikean näköiseksi" on mahdollista. *

 

 

Vauvan turskapullat

Vauvan turskapullat

Taaperon luumupiirakka

Taaperon luumupiirakka