Vauvan kvinoapihvit

Vauvan kvinoapihvit

Nämä sormiruokailijan kvinoapihvit valmistuivat todella nopeasti. Sillä aikaa kun kvinoa valmistuu, ehdit raastaa ja silputa muut aineet. Porkkanan tilalle sopii moni muukin juures. Itse ajattelin kokeilla seuraavaksi palsternakkaa. 

Jos kvinoa ei vielä ole sinulle tuttu, tällä helpolla reseptillä pääset alkuun.

Esitelläänpä kvinoaa hieman.  

Kvinoa on eteläamerikkalainen ruokakasvi, josta käytetään Suomessa ainakin kolme eri nimeä, sillä se tunnetaan myäs quinoana ja kinuana. Kvinoaa käytetään viljojen tapaan, vaikka se ei ole heinäkasvi. Kvinossa on mukavasti rautaa, fosforia ja magnesiumia sekä ravintokuitua. Proteiinia kvinoassa on 14g/100g, mikä on oikein hieno määrä. Kvinoa on myös hellävarainen vatsalle. 

Jos kvinoaa keittelee lisukkeeksi, sitä ei keittämisen aikana kannata sekoittaa, sillä silloin saa aikaiseksi tahmean lopputuloksen. Näissä munattomissa pihveissä se oli kuitenkin tavoitteenani, joten sekoitin kvinoaa muutaman kerran kunnolla. 

Kvinoaa keittäessä käytetään suhdetta 1:2, eli jos sinulla on 1 dl keittämätöntä kvinoaa, tarvitset 2 dl vettä. Kvinoan annetaan kiehua matalalla lämmöllä kattilassa kansi päällä  noin vartin verran. Keitinveden voi halutessaan maustaa vaikka yrteillä. 

Kvinoapaketissani on vielä paljon jäljellä, joten seuraavaksi taidan kokeilla tehdä siitä puuroa. Resepti tulee sitten tännekin. 

Tuotetestaus: Squeasy välipalapussin korkki + arvonta

Tuotetestaus: Squeasy välipalapussin korkki + arvonta

Taaperon keksikakku

Taaperon keksikakku