Tuotetestaus: Dyson V8 Absolute -varsi-imuri

Tuotetestaus: Dyson V8 Absolute -varsi-imuri

YHTEISTYÖSSÄ DYSON
Postaus toteutettu vaihtokauppana: Sain laitteen tekstiä vastaan

Imurointi on kotitöistä yksi suurimmista inhokeistani. Sen voittaa vain pyykkien viikkaaminen ja kaappiin saattaminen.

Inhoan imurin johtoon kompastelua, meteliä, imurin raahaamista perässäni sen kaatuillessa ja jäädessä jumiin tuolin jalkoihin. Välillä tuntuu, että imuroin vuorokaudessa enemmän kuin nukun. 

Samaan aikaan kuitenkin rakastan kaikenlaisia vempaimia aina keittiön pienkoneista höyrymoppeihin ja voimatyökaluihin. Riemullani ei tästä syystä ollut rajoja, kun Dysonin maahantuoja Suomen Sähkötuonti vastasi vienoon pyyntööni myöntävästi ja lähetti minulle sormiruokailuarkea silmällä pitäen testiin Dysonin uusimman varsi-imurin: V8 Absoluten.

Ennen tätä imuria olen siivonnut sormiruokailusotkuja Dysonin perus-imurilla, rätillä sekä harjalla ja rikkalapiolla. Olen testauksieni puitteissa huristellut Absolutella nyt useamman tuhat neliötä. Ei, asuntomme ei ole tajuton kartano. Olen imuroinut kolmiotamme useamman kuukauden ajan. Sain tämän imurin testiin nimittäin jo lokakuussa 2016.

Mutta palataan alkuun ja siihen kun innosta tärisevin käsin avasin paketin, ja kuorin sieltä esiin tämän kaunokaisen: 

Pakettiin kuuluu erilaiset suulakkeet koville lattiapinnoille, matoille, ahtaisiin paikkoihin ja pölyjen ja pinttyneen lian imurointiin myös muiltakin kuin lattiapinnoilta. Lapsi ja lime on hankittava erikseen.  Paketissa on kuvassa näkyvien osien lisäksi vielä laturi ja seinäteline imurille. 

Pakettiin kuuluu erilaiset suulakkeet koville lattiapinnoille, matoille, ahtaisiin paikkoihin ja pölyjen ja pinttyneen lian imurointiin myös muiltakin kuin lattiapinnoilta. Lapsi ja lime on hankittava erikseen. 
Paketissa on kuvassa näkyvien osien lisäksi vielä laturi ja seinäteline imurille. 

Tavoistani poiketen hillitsin itseni ja aloitin laitteeseen tutustumisen selaamalla ohjekirjaa.

TEKNISIÄ TIETOJA:

V8 Absoluten luvataan imevän ja pitävän sisällään lähestulkoon kaiken (99,97%) sinne menneen. Tätä työtä tehdessään sen digitaalimoottori pyörii jopa 110 000 kierrosta minuutissa, riippuen siitä käytetäänkö normaalitehoa vai maksimia. Akku (21.6 V li-ion) vaatii täyteen latautuakseen aikaa 3,5 tuntia. Täydellä latauksella imurointiaikaa on normaalitehoa käytettäessä 40 minuuttia, maksimeilla seitsemän minuuttia. 

Vetäisin alkuun pienen testikierroksen nappi kaakossa ruokapöytämme vieressä olevalla vastaimuroidulla villamatolla. Heti kättelyssä kävi selväksi, että tämä epeli on melkoisen ärhäkkä ja tosissaan: säiliöön päätyi ties mitä epämääräistä möhnää. 

Voiko varsi-imurissa todella olla enemmän tehoja kuin isossa imurissa? Perus-Dysonini (DC19) on muistaakseni kyllä jo ainakin seitsemän vuotta vanha, ja sen imutehoksi on ilmoitettu 280AW (Airwatt), kun taas Absolutella vastaava luku on 115AW.

Oli miten oli, matto tuntui huomattavasti puhtaammalta kun olin imuroinut sen Absolutella. Hyvä alku Absolutelle, mutta kieltämättä aloin silmäillä vanhaa imuriani hiukan kulmieni alta, eihän siitä pitänyt imutehon kadota ikinä mihinkään. Pitää pestä ilmansuodatin tuosta ja katsoa uudelleen. Sama homma on muuten tässä Absolutessa: suodatin tulee pestä puolen vuoden välein. Ilahduttava asia on muuten se, että myös lattiasuulakkeiden rullat ovat pestäviä. Erittäin hyvä ominaisuus jos sattuu vahingossa imuroimaan jotain lähmäistä. 

Akku täyteen ja Absolute todelliseen testiin sormiruokailuympäristössä.

Dyson V8 Absolute vs. sormiruokailuarki Simppelin päämajassa:

Valitsin testiin imurointi-inhokkejani: kananmunaa joka liimautuu lattiaan, TalkMURUja jotka sinkoutuvat imurin suulakkeesta peräseinään ja porkkanaraastetta joka usein vain siirtyy imurin voimasta pitkin lattiaa. Loput testiainekset ovat sekalaista seurakuntaa.

Porkkanaraastetta, talkmuruja, parsakaalia, maissia, näkkileipää, keitettyä kananmunaa ja maissinaksuja.

Porkkanaraastetta, talkmuruja, parsakaalia, maissia, näkkileipää, keitettyä kananmunaa ja maissinaksuja.

Koska valo ei osu lainkaan ruokapöytämme alle, ja näkyvyys olisi siksi huono, lavastin testialueen keittiöön. 

Aika perus tilanne aterian jälkeen, jos sormiruokailija on ollut "sillä tuulella". 

Ajattelin teidän saavan parhaan käsityksen imurin tehoista, käytettävyydestä ja muista ominaisuuksista videoiden avulla, joten kuvasinkin niitä sitten ihan urakalla. 

Ensimmäisessä videossa puunataan lattiaa rullasuulakkeen kanssa. Tuolin puhdistamista varten laitoin imurin rikkaimurimodeen ja valitsin pitkän pohdinnan jälkeen apuvälineeksi rakosuulakkeen. Yhdistelmäsuulake olisi voinut olla parempi, mutta tällä mentiin nyt. 

DYSON V8 ABSOLUTE VARSI-IMURINA:

Lattia puhdistui kivasti. Erityisesti ilahdutti se, että talkmurutkin menivät nätisti imurin kitusiin eivätkä vain lennelleet ympäriinsä.

Hyvä juttu on myös se, että imurilla ei tarvitse "niiat" tai sitä ei tarvitse juurikaan nostella edes isompien palojen päälle.Ketteryydessä tämä on kyllä ihan omaa luokkaansa, ainakin verrattuna tuohon isoon imuriini: tällä on helppo imuroida tuolin jalkojen ympäriltä, koska imuri ohjautuu todella sulavasti.

 

DYSON V8 ABSOLUTE RIKKAIMURINA

Absolute muuntautuu varsi-imurista myös rikkaimuriksi. Siitä lisää seuraavassa videossa:

Yhdistelmäsuulakkeella olisi varmaan saanut tämän hoidettua näppärämmin. Jotenkin vain olen juuttunut tuon rakosuulakkeen käyttöön. 

Mitään suoranaisen märkää, saati nesteitä, tällä imurilla ei saa imuroida. Ja näin jälkikäteen ajateltuna olisi ehkä kannattanut vain nostaa se kananmuna lattialta. Nyt sain pestä tuon läntin erikseen.

 

SÄILIÖN TYHJENNYS JA IMURIN MUU HUOLTO

Kun imuroinnin on imuroitu, ja jossain vaiheessa noin puolilitrainen säiliö alkaa täyttyä, on tyhjentäminen helppo homma. Roskis alle ja nykäisy:

Erityiskiitokset miehelleni siitä, että sai kuvattua tähän myös Hello Kitty -sukkani.. 

Säiliötä ei valitettavasti voi huuhdella, mutta sen voi pyyhkiä tarvittaessa kostealla liinalla. Ilmansuodatin ja lattiasuulakkeiden rullat sen sijaan ovat vesipestäviä. 

ÄÄNENVOIMAKKUUS

Kun kerroin Simppelin Instagramissa saaneeni tämän laitteen testiin, minua pyydettiin kertomaan kuinka äänekäs tämä on. Dysonit eivät ole tunnettuja hiljaisesta käyntiäänestä. Tämä ei mielestäni silti normaaliasetuksella pidä kamalaa meteliä. Toisaalta olen tottunut tuolla perus-Dysonilla imuroimaan, joten ehkä tämä on oikein hiljaisiin imureihin tottuneiden korviin siltikin kovaääninen.

Mietin miten voisin parhaiten demonstroida teille äänenvoimakkuutta, ja päädyin tekemään rohkean testin: 

Normaaliasetuksella uskallan imuroida iltapalat lattialta iltaisin lasten jo mentyä nukkumaan. Metelissä nukkumisen suhteen meidän muksut ovat varmaan sellaista keskivertoa sakkia. 

Viisi kuukautta huristeltuani nämä asiat ovat päälimmäisinä mielessäni:

PLUSSAT JA MIINUKSET SEKÄ HAJANAISET AJATUKSET

 • V8 Absolute on helpottanut toistuvan sotkun siivoamista, sillä isoa imuria ei tarvitse ottaa useaa kertaa päivässä esiin. 
 • Olen jopa nauttinut imuroinnista tämän laitteen kanssa. 
 • Miksei minulla ole aina ollut tällaista?
 • Tehot riittävät vallan mainiosti myös viikkosiivoukseen ja usein otan isompaankin siivoukseen tämän kaveriksi, jos en meinaa ihan samaan putkeen imuroida koko asuntoa. Pieneen asuntoon en hommaisi muuta imuria kuin tämän.
 • Koko meidän asuntoa (95 neliötä) en silti jaksa yhteen putkeen tällä imuroida. Vaikka painoa on vain noin 2,5 kg, alkaa se pidemmän imuroinnin aikana tuntua kädessä.
 • Samoin se, että virtanappulaa tulee painaa koko ajan, rasittaa sormea, jos imuroitavaa on paljon. Tämän hintaluokan imurissa olisi mielestäni voinut jättää käyttäjän päätettäväksi haluaako akkua säästää sillä, että imuri sammuu heti kun sormen päästää liipaisimelta.
 • Sillä kun virtanappulaa joutuu painamaan koko ajan, lattiasuulakkeen kanssa on välillä vaikeaa imuroida "kaukaa": esim. lipaston alta olisi helpompi imuroida, jos voisi pitää putkesta kiinni ja kumartua sohimaan lähempää. Mutta se on mahdotonta, koska silloin imuri tietenkin sammuu kun nappulasta ei voi samalla painaa. 
 • Jos omistaa tämän, ei todellakaan tarvitse hankkia erillistä rikkaimuria. Keittiön lisäksi tällä saa putsattua auton, rattaat, huonekalut ja jopa seinät, jos niiden imurointi tuntuu omalta touhulta.
 • Bonusta muuten myös siitä, että lattiasuulakkeiden rullat ovat pestäviä. Ei siis ole katastrofi, jos tulet imuroineeksi vaikka mustikoita. 
 • Mutta miinusta tulee siitä, että lattiasuulakkeet ovat kookkaita: ne eivät ainakaan meidän sohvan alle mahdu, ison Dysonini lattiasuulake mahtuu. 
 • Vaikka lattiasuulakkeet ovatkin isoja, ne ottavat roskat hyvin myös seinän vierestä.
 • Mattosuulakkeen pyörivä "rulla" menee jumiin helposti, jos imuroidessa osuu maton reunaan. Laite pitää sammuttaa ja suulake pyöräyttää vapaaksi.
 • Imuri on todella ketterä.
 • Akku on mahtava ja jäljellä olevan virran näkee laitteen kyljestä. Pidän siitä, että kun akku loppuu, se loppuu. Tehot eivät siis laske akun ollessa lähes tyhjä, vaan imuri hoitaa hommansa täysillä siihenkin asti kun akkua on enää ripaus jäljellä. 
 • Tämä on vähintään yhtä tehokas kuin iso, tavallinen Dysonin imurini ja seinätelineen kanssa menee pieneen tilaan.
 • Hinta on melko suolainen (549€, täällä)
 • Mutta laatu on sen mukainen.
 • Kaikilla, joille koira ei ole mahdollisuus, pitäisi olla tämä.

 

Surukseni joudun kertomaan etten onnistunut lukuisista yrityksistäni huolimatta saamaan teille ale-koodia :( Syy on yksinkertainen: V8 Absolute on niin suosittu, että se on toistuvasti ollut loppu. Silloin sitä ei tietenkään mielellään lähdetä alella myymään kun tavara lentää hyllyistä muutenkin. 

Voisin lähteä ajamaan asiaa, että tällainen kuuluisi jokaiseen äitiyspakkaukseen. Sen verran kova apulainen tämä lapsiperhearjessa tämä on!

 

 

 

 

 

 

Vauvan pähkinäpatongit

Vauvan pähkinäpatongit

Vauvan linssipannukakku

Vauvan linssipannukakku