Sormiruokailijan hedelmäinen halloween

Sormiruokailijan hedelmäinen halloween

Esikoinen (6) pyysi eilen nukkumaan mennessään, että voitaisko huomenna pitää meillä halloweenjuhlat. "Olisi niin ihanaa pukeutua kissaksi ja juhlia oikein olan takaa!" Selvä se sitten on. Bileet pystyyn! En ollut yhtään varautunut juhlimaan, itseasiassa koko halloween on jäänyt mulle hiukan etäiseksi. Mutta jos lapsi haluaa pukeutua kissaksi, juhlat on järjestettävä! 

Kutsuvieraslistalla on pojan oma sormiruokailija-sisko sekä meidän kummityttö, joka juuri täytti vuoden. Halusin, että samat tarjoilut sopivat suurinpiirtein kaikille kolmelle muksulle. 

Aloitettiin Iriksen kanssa hakemalla kaikkea kivaa lähikaupasta:

Näiden lisäksi meillä oli säkillinen omenoita. 

Näiden lisäksi meillä oli säkillinen omenoita. 

Vaikken ollut ajatellut halloweenia itse juhlia, olin onneksi nähnyt Simppelin FB-ryhmässä kivoja ideoita ja kaivanut niitä itsekin muille inspiraatioksi. Nämä ideat ovat siis kopioitu pitkin nettiä, mutta tähän hätään en osaa sanoa mistä mikäkin on.

Sormiruokailijoillekin sopiva halloween-menu näyttää tältä:

 • Omenaörkit
 • Banaanihaamut
 • Hedelmäkäärme
 • Satsumakurpitsat
 • Maissinaksumadot
 • Täytetyt appelsiinilyhdyt
Omenaörkit! 

Omenaörkit! 

Omenaörkkejä varten tarvitset omenan. Yhdestä omenasta saat kolme örkkiä. Leikkaa lohkoihin suu, sivele ikeniin suolatonta maapähkinävoita ja laita "puffattua" riisiä hampaiksi. Näitä luomuriisimuroja myyvät ainakin Punnitse & Säästä sekä Ruohonjuuri. Kieleksi sopii vaikka halkaistu kirsikkatomaatti. Silminä on tuollaisia askartelukaupoista saatavia valmiita silmiä, kiinnitin ne hammastikkuihin kuumaliimalla. 

Omenaörkkien takana on banaanihaamuja. Silminä niillä on kokonaiset neilikat. Ne tietysti tulee poistaa haamuista ennen ahmaisua. 

Banaanihaamut kummittelevat taustalla. 

Banaanihaamut kummittelevat taustalla. 

Hedelmäkäärmeen pääksi sopisi tosi kivasti myös mansikka, mutta niitä ei loka-marraskuussa ollut oikein järkevästi saatavilla. 

Hedelmäkäärmeen pääksi sopisi tosi kivasti myös mansikka, mutta niitä ei loka-marraskuussa ollut oikein järkevästi saatavilla. 

Hedelmäkäärmettä varten tarvitset useamman hedelmän. Sen voi rakentaa melkein mistä vain hedelmistä. Kannattaa valita erilaisia värejä, jotta lopputulos on hauska. Meidän käärmeemme on syönyt mangon, päärynän, kiivin ja omenan. Pää on tehty sitruunasta ja silminä ovat kokonaiset kuivatut neilikat.

Mä sain tehtyä noista paloista tasakokoisia yhden teesihdin avulla. Se on siis sellainen avattava sihti.. Olisinpa ottanut kuvan. Mutta tässä vois toimia muottina myös "tasapaksu" snapsilasi. 

halloween hedelmäkäärme hedelmä vauva taapero sormiruokailu

Näistä sitrushedelmä-kurpitsoista löytyi vaikka mitä versioita. Mutta pakkohan mun oli laittaa omaani vähän parsakaalia! Satsumia (satsumoita??) on tällä hetkellä ihan kivasti saatavilla, joten valitsin meidän "kurpitsoiksi" sellaiset. Taustalla maissinaksumatoja. Eli ihan vain maissinaksuja, joihin on laitettu samanlaisia silmiä pystyyn kuin mitä on omenaörkeissäkin.

halloween vauva taapero hedelmä kurpitsa satsuma

Nämä appelsiini-kurpitsalyhdyt ovat ehkä mun suosikkejani. Tosi helppoja tehdä ja mielettömän symppiksiä! Mä laitoin täytteeksi pensasmustikoita ja kirsikkatomaatteja. Nämä voi täyttää ihan millä tahansa.

appelsiini kurpitsalyhty halloween taapero vauva sormiruokailija

Jonkin verran hedelmistä jää "hukkapaloja". Heitä ne blenderiin ja perään vaikka jogurttia. Ei haaskata mitään! 

HUOM! Jos käytät kovia hedelmiä, kuten omenaa, päärynää yms. saattaa olla tarpeen höyryttää tai mikrottaa paloja hieman, jottei lapsi saa liian isoa ja kovaa palaa irti. Kaikki varmaan tajusivat jo ihan itsekin, että hammastikkukoristeita ei kannata syödä :D

Siltä varalta, että joku haluaa tietää miten ekan kuvan haamu on tehty: 

Tarvitset:

 • Harson
 • Erikeeperiä tai vastaavaa liimaa
 • Vettä
 • Kulhon
 • Ilmapallon
 • Tuopin tai muun tuen pallon alle
 • Mustaa kartonkia

Sekoita kulhossa liima ja vesi, 1:1. Tarvitset seosta noin desin. Kastele harso läpikotaisin. Puhalla palloon ilmaa ja aseta se tuopin päälle. Laita harso pallon päälle. Jos haluat, että haamu pysyy pöydällä pystyssä, laita harson helmat kuivumaan tasoa vasten. Muussa tapauksessa ne voi jättää "leijumaan". Anna kuivua yön yli. Leikkaa silmät kartongista ja liimaa paikalleen. 

 

 

 

Vauvan jauheliha-couscouspötköt

Vauvan jauheliha-couscouspötköt

Vauvan porkkanalätyt

Vauvan porkkanalätyt