Sormiruokailijan eväskassi + arvonta & alekoodi

Sormiruokailijan eväskassi + arvonta & alekoodi

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: LASTENTARVIKE

Mitä saadaan, kun yhdistetään yksi sormiruokamuija ja vapaat kädet Lastentarvikkeen nettikaupassa ruokailutuotteiden puolella, sekä  teiltä simppelisteiltä tulleita kysymyksiä ja vinkkejä eväistä?

Tietenkin tämä postaus, joka kannattaa lukea, jos olet koskaan miettinyt: 

 • mitä sormiruokailijalle evääksi?
 • miten eväät säilyvät?
 • mistä tarvikkeista on iloa kodin ulkopuolella syödessä?
Kaikki tässä postauksessa esiintyvät ruokailutuotteet olen valinnut omin pikku kätösini Lastentarvikkeen valikoimista.

Kaikki tässä postauksessa esiintyvät ruokailutuotteet olen valinnut omin pikku kätösini Lastentarvikkeen valikoimista.


"Jotain hyvin säilyvää."
"Jotain helppoa, hyvää ja terveellistä. 
"Jotain, joka ei aiheuta aivan tolkutonta sotkua, sillä pyhä sylvi, minä en halua kontata yleisillä paikoilla takapuoli pystyssä jynssäämässä pöydän alusia."

Vanhempien kolme toivomusta eväiden suhteen eivät ole monimutkaisia saati vaikeita toteuttaa. 

Simsalabim! BOOM

Aloitetaan siitä, miten kannattaa säilyttää eväitä, jotka voisivat pilaantua melko nopeasti:

Nyt kun ruokahalu on herätelty puhumalla mikrobiologisista vaaratekijöistä, mennään asiaan ja todetaan, että... aina eväitä ei edes tarvita! MITÄ?!

Hah! Tarjoan tässä nyt tilaisuutta suoranaiseen lintsaukseen? 

Ei vaan: 

Alle yksivuotiaan tärkein ravinnonlähde on äidinmaito tai korvike, joten pikapyrähdyksillä usein riittää, kun vauvalla on maidot matkassa. Mitä lähempänä ollaan puolen vuoden ikää, sitä vähemmän tarvitaan eväitä. Ja sitten taas kun ollaan lähellä vuoden ikää, lapsi voikin jo syödä lähes mitä vain. Eväitä ei siis tarvitse välttämättä pakata kotoa mukaan, kun kaupasta voi napata vaikka karjalanpiirakan tai jakaa ravintolassa annoksen lapsen kanssa. Valmiita "aikuistenruokia" tarjotessa tulee toki miettiä esimerkiksi suolan määrä kokonaisuuutena. Eli jos syötte ulkona useamman kerran viikossa, tilaa suosiolla vielä taaperolle oma suolaton annos tai ota eväät hänellekin.

Mutta sitten on pidempiä retkiä ja annoskateushetkiä sekä allergioita ja muita kommervenkkejä. Eikä lapsukaisenkaan suu tuohesta ole, joten kiva se on reissun päällä hänenkin eteensä annos kattaa. Kaikkialta ei myöskään saa pienelle suulle sopivaa murkinaa. 

Eli pakataan nyt kuitenkin ne eväät. 

Ja otetaan alkuun lämmittelykierros: aloitetaan sieltä, mistä kaikki kokkaaminen on hyvä käynnistää: hedelmistä ja vihanneksista

HEVI-OSASTON HELPOT

 • Tuoreet marjat (ulkomaisia tuoreita saa antaa keittämättä)
 • Avokado
 • Kurkku (aloittelijalle vain pehmeää keskiosaa)
 • Tomaatti
 • Kiivi
 • Päärynä (huolehdi, että oikein pehmeää) 
 • Appelsiini (kalvot on hyvä poistaa)
 • Persikka (kivi pois)
 • Nektariini (kivi pois)
 • Luumu (ja kyllllä, kivi veks)
 • Banaani (totaalinen klassikko!)
 • Melonit (rohkein valitsee värjäävän vesimelonin) 

Kun luonto on hoitanut paketoinnin ja kuljetat näitä mukanasi kokonaisina, ei ole huolta pilaantumisesta. Sitä kokonaista viiden kilon melonia varsinkin on mukava raahata paikasta toiseen.

Hevi-hommissa valmistelut hoituvat alle minuutissa ja aseeksi ei useimpien kohdalla tarvitse juuri voiveistä kummempaa työkalua. Sormiruokailun ammattilainen toki pakkaa mukaansa kokoontaitettavan leikkuulaudan oheishärpäkkeineen. Ellei muusta syystä, niin näyttääkseen MacGyveriltä. 

lastentarvike simppeli sormiruokakeittiö

Hoitolaukkuun kannattaa pakata mukaan myös kuivatuotteita. Nämähän säilyvät vaikka kuinka kauan. Ja jos ei tahdo kerralla raahata mukanaan koko pussia, tarvittavan määrän voi pakata joko eväsrasiaan tai säilytyspurkkiin. Tai sitten tähän Nubyn snack muki-vempaimeen, jota luulin hetken sellaiseksi koirien aktivointileluksi,  mutta joka osoittautui mielettömän upeaksi keksinnöksi! Ei muuten pal lentele naksut ja raksut lattioille (Pal. Korkeintaan siis vähän.)

KUIVA-AINEHYLLYN KOVIMMAT

TalkMURUT
Maissinaksut
Le Pain des Fleurs -näkkäri
Riisikakut (Kyllä saa antaa, jos taidot riittävät ja määrät järkevät)
Berry Picker -murot
Vauvanruokahyllyn omat naksut
Vähäsuolainen leipä pienissä määrissä
Puurohiutaleet (ihan tavalliset käy, lasten omat on lähinnä rahastusta)

Oma pikkukulho ja imukuppi pohjassa! Tässä voi kuljettaa hiutaleet kuivina mukana ja lisätä sitten veden. Mikroon, ja puuro on parissa minuutissa pöydässä!

Oma pikkukulho ja imukuppi pohjassa! Tässä voi kuljettaa hiutaleet kuivina mukana ja lisätä sitten veden. Mikroon, ja puuro on parissa minuutissa pöydässä!

Jos retkelle ei olla päädytty niin sanottuna äkkilähtönä, voi eväitä suunnitella etukäteen hiukan tarkemminkin.

Itsetehdyt smoothiet ovat melko sotkuvapaata syötävää, jos ne tekee uudelleen täytettävään ruokapussiin. Ja jos pussin ottaa mukaan jäisenä, toimii se kylmäkallena. 

Simppelin kestosuosikkeja retkieväitä ovat myös banaanipannari, puurorieskat, apinaeväät ja parsakaali-hernemuffinsit. Eikä keitettyä kananmunaakaan kannata unohtaa!  Mikrossa on helppo valmistaa mikromunakas, banaanileipänen tai puuro. Olen kuullut sellaistakin huhua, että bataattivohvelit voi ottaa kohmeisina mukaan ja lämmittää leivänpaahtimessa mukavan rapsakoiksi!

Melkein mitkä tahansa Simppelin reseptit ovat sellaisia, että ne voi pakastaa ja sitten lämmittää sopivan hetken tullen. 

Ruokatermos , smoothiepussi vai raksupurkki ? Maistelututista ollaan montaa mieltä, mutta itse ajattelin kokeilla sitä reissun päällä: kivempi se on nostaa huoltsikan lattialta, pyyhkäistä ja antaa ehkä lapselle vielä takaisin, kuin lattiaan liiskautunut märkä marja. 

Ruokatermos, smoothiepussi vai raksupurkki? Maistelututista ollaan montaa mieltä, mutta itse ajattelin kokeilla sitä reissun päällä: kivempi se on nostaa huoltsikan lattialta, pyyhkäistä ja antaa ehkä lapselle vielä takaisin, kuin lattiaan liiskautunut märkä marja. 

Lähdetäänkö hifistelemään? Mennään! Nimittäin jos haluaa säästää reissun päällä aikaa, annoksen voi myös tehdä kokonaan valmiiksi jo kotona! Ja kun valitsee lautasen, joka pysyy pöydässä kiinni, jää sitä aikaa myös ehkä itsellekin syödä, kun 1) lautanen ei ole lattialla 2) ei tarvitse luututa sitä lattiaa 3) tehdä lapselle uutta annosta. Minä testailin Iriksellä tätä Bumkinsin lautasta, joka kestää ns. hosumaosumat pohjassa olevan imukupin ansiosta. Kyllähän lapsi tämänKIN saa halutessaan pöydästä revittyä irti, mutta vahingossa tämä ei lattialle heilahda. Tykkäsin, ja tykkäs Iriskin. Onhan nää söpöjä. 

Tässä annoksessa on mm. pastaa ja muussattua avokadoa ja lautaselle suoraan tehty yhden munan mikromunakas . 

Tässä annoksessa on mm. pastaa ja muussattua avokadoa ja lautaselle suoraan tehty yhden munan mikromunakas


Tähän Bumkinsiin voi tehdä ruuan suoraan, sillä se kestää niin mikron kuin uuninkin, aina 190 asteeseen. On toki myrkytön ja muutenkin ton-ton-ton, kunnollista silikonia. Kyllä te tiiätte, en minä mitä tahansa suosittelisi. 

Tämän lautasen päälle kun vielä lykkää kannen ja laittaa koko komeuden pakastimeen odottamaan lähtöä, niin aijai miten kätsyä! Kansi on melko tiivis, mutta ei sitä kassiin miten tahansa päin sen kanssa silti kannata tunkea. Itse tulen kuljettamaan tätä vaunujen tavarakorissa. 

Kansi päälle!

Kansi päälle!

Bumkinsin valmistaja lupaa, että lautasen voi pestä astianpesukoneessa. Itse en sitä millekään silikonituotteille suosittele, sillä silikoni voi imeä itseensä astianpesukoneissa käytettävien pesuaineiden hajut. Pesen itse silikoniset välineet äärimmäisen puuduttavana käsitiskinä, ja aina hajusteettomilla aineilla. 

Essu eteen ja imukuppia testaamaan kuivaharjoitteluna.

Essu eteen ja imukuppia testaamaan kuivaharjoitteluna.

Jos kuitenkin lautasen ottaminen reissuille mukaan tuntuu liian suurelta vaivalta, tsekkaapa tämä härpäke! Irtoimukuppi! Jos olin aktivointikulhon kohdalla jo huokailemassa ihastuksesta, tämän kohdalla löin käsiäni yhteen! JES! 

Kidsme Stay-in-Place -imukuppi pitää lautasen ällistyttävän hyvin kiinni pöydässä, kunhan lautasen pohja on tasainen. Älä siis menetä uskoasi ellei imu pidä. Tarkista ensin, onko lautasen pohjassa sauma tai muu röpelö. Tässä Lässigin lautasessa esimerkiksi ei ole. Mutta koska tuo lautanen on melamiinia, älä laita sitä mikroon tai astianpesukoneeseen. Keveytensä vuoksi se sopii kyllä hyvin hoitolaukun pohjalle, jos tahdot kuljettaa omaa lautasta mukana. 

Ja jos lautanen mahtuu mukaan, niin miksei oma minikokoinen tuolikin! Meninkö jo liian pitkälle? Ehkä en, sillä näitä tuoleja on tällainenkin! Ei vaan oikeasti! Meillä on ollut esikoisen kanssa käytössä tuollainen ensimmäisen kaltainen ja keskimmäisen kanssa tuo jälkimmäinen, ja kyllä mä niille kuusi parsakaalia viidestä annan tilanteissa, joissa olisi kivempi että lapsi pysyy tuolissa kuin että löytyy otsa edellä lattialta. 

Loput tärpit tulevat tässä: oma juomapullo ja omat käteensopivat välineet sekä ruokailualusta. Ei näitä varmaan jokaiselle retkelle mukaan raahata, mutta miksei vaikka viikonloppureissulle jonnekin erämaiden perukoille, tai ihan vaan mummolaankin :)

Sen vielä sanoisin, että harsoja ei koskaan voi olla hoitolaukussa liikaa, ja jos nämä, pehmeydestään päätelleen yksisarvisen untuvasta kudotut Lässigin bambuharsot, eivät vielä ole tuttuja, niin kohta ovat ja sitten jo tahdotkin niistä itsellesi kokovartalosukan.

Ravintolasta saat kyllä lapselle lautasen, eikä sen putoaminen lattialle ole katastrofi. Ei ole silti väärin tuoda apuvälineitä mukanaan.

Ravintolasta saat kyllä lapselle lautasen, eikä sen putoaminen lattialle ole katastrofi. Ei ole silti väärin tuoda apuvälineitä mukanaan.

Joskus käy niin onnekkaasti, että evästauko pidetään puiston nurkan sijaan ravintolassa, eikä kenenkään tarvitse pilkkoa tai kuoria tai kääriä esiin mitään. 

Mutta silloin pitäisi päättää mitä tilataan, ja lähinnä miten? Höps! Ei ole ongelma sekään, jos edes alkujaan koskaan olikaan!

RAVINTOLASSA TILAAJAN MUISTILISTA

Katso mitä raaka-aineita aikuisten annoksissa on käytetty,
ja kysy voisiko niitä saada lapselle.

Kerro mitä annoksessa ei saa olla,
esim. suolaa, maitoa, hunajaa yms.

Kuvaile ruuanpalojen koko ja koostumus vaikka näin:
"Kokin etusormen pituisia tai tulitikkuaskin kokoisia pehmeitä paloja."

Muista myös kertoa kuinka paljon ruokaa tarvitaan. 


Jos ei näillä eväillä yhdestä eväsreissusta selviä, niin keksitään sitten uusia vinkkejä :D

Tärkein vinkkini on silti tämä: ota ja mene! Kyllä ne asiat siellä reissun päällä sujuvat. Nappaa tästä postauksesta omaan tilanteeseesi sopivat vinkit, älä kilpavarustelustressiä!


Mutta jos nyt kuitenkin vedätte ostohousut jalkaan niin milläs nämä kaikki tuhannet kipot nyt sitten raahataan sinne retkille, kysytte? 

No sattuipa sopivasti! Nimittäin miten olisi hoitolaukku? Itselläni on tuo aloituskuvassakin näkyvä Lässigin Mix n Match, ja olen tykännyt kyllä kovasti! Kassi on ollut käytössä jo puoli vuotta ja edelleen löydän siitä vähintään yhden taskun tai uuden ominaisuuden viikossa. Kerran hävitin sinne kuukaudeksi kotiavaimeni :D Puolustuksekseni sanon etten ole ikinä ennen omistanut hoitolaukkua. Aiempina vauvavuosina kuljetin kamoja ties missä muovipusseissa. Joten tällainen vaipanvaihtoalusta-pullotermari-avainkoukku-lisätasku-piilolokero -mega-aluskassi sekoitti aluksi pääni. 

Mutta se minun nyssyköistäni! Nyt on sinun vuorosi!

ARVONTA!!!! Mene valitsemaan itsellesi jokin noista Lastentarvikkeen Lässigin hoitolaukuista tämän linkin takaa, (huomaa, että sinun tarvitsee ehkä painaa nappulaa, jolla suodatat esiin laukut, niitä on kaksi sivullista!) ja voita se itsellesi. Huuda siis alle, minkä haluat ja jätä samaan viestiin yhteystietosi (en näe lomakkeelle laitettuja)

Osallistua voi koko tämän viikon, eli 1.7. klo 23:59 asti.

Ja jos alehommat kiinnostelee, tän linkin kautta saat alella Bumkinsit heinäkuun viidenteentoista päivään asti. En rikastu, vaikka tilaisit niitä viis. Sinä saatat silti rakastua lautaseen.

Ps. Jos jokin hyvä eväsvinkki vallan unohtui, huikkaa jooko niin laitan sen postaukseen kaikkien iloksi :) Kirjoitin tämän nukuttuani viimeksi 1700-luvun alkupuoliskolla, jos silloinkaan. 

 *** ARVONTA SUORITETTU ***

Onnea Susanna, laitan meiliä sulle!

 

”Kiitos Sormiruokamuija, hihiteltiin miehen kanssa yhdessä kun kirjoitat yhtä vähän nukkuneesti kuin me sitä ääneen luettiin ja kuunneltiin.

Tämmöinen yhteisöllisesti toivottaisiin, jos arpaonni suosisi: Lässig Neckline Hoitolaukku, Black Mélange.”

susannabird@hotmail.com

Pieni tilkka - iso jännitys

Pieni tilkka - iso jännitys

En täysin tiedä mitä tein viime kesänä

En täysin tiedä mitä tein viime kesänä