Simppeli ❤ Vauva + euron Vauva- ja Meidän perhe -lehdet

Simppeli ❤ Vauva + euron Vauva- ja Meidän perhe -lehdet

Joulukuussa 2017 olin tuhdisti raskaana aivan kaksoisleukaani myöten, kuten kuvasta näkyy. Filipin lisäksi haudoin tuolloin myös toista vauvaani: Simppeliä sormiruokailua -kirjaa. Tuona päivänä kaikki oli kirjan suhteen vielä niin uskomattoman levällään, että jälkikäteen hiukan jopa puistattaa ajatella :D

simppeli sormiruokakeittiö marjut ollila

Vauva-lehdestä tätä tuplapuskemisen ihmettä saapuivat todistamaan Hanna Hurtta, Hannan soppa- blogista, ja  valokuvaaja Päivi Ristell.

Olimme sopineet, että teemme helmikuun lehteen yhdessä jutun arkiruuasta ja sormiruokailusta  sekä hiukan myös kirjastani.

Ruokajutun kuvaukset toivat mukavan tauon kirjakiireiden stressaamiseen, sillä nyt eteeni tarjoitui mahdollisuus jännittää asiaankuuluvalla hartaudella sitä, että kotiini oli saapumassa IHAN OIKEA ruokabloggaja-toimittaja ja kaiken taltioisi uskomattoman lahjakas valokuvaaja.

Ilmeisesti olin hormonipäissäni kuvitellut Päivin todella taltioivan KAIKEN, aivan kaiken. Sellaisella tarmolla kun keittiön välitilan lisäksi pesin liesituulettimen ja roskiskaapin. Jynssäämisen välissä jahkasin vaatevalintojeni kanssa muutaman päivän. Uskomatonta, sillä eihän minulle tuossa vaiheessa mennyt enää päälle kuin tasan kaksi vaihtoehtoa, joista toinen olisi ollut makuupussi. 

simppeli sormiruokakeittiö marjut ollila

Mukavien, nopeiden ja helppojen reseptien valinta ei sen sijaan ollut vaikeaa. Eihän mulla just muita olekaan! Halusin jakaa Vauvan lukijoille uuden reseptin kirjastani hiukan kuin (ehhehe) ALKUPALANA, ja sellainen oli pitaleivät.

Koko perheelle (n. 6kk iästä) sopivaa sapuskaa on myös luottovuokani linsseistä ja perunasta. Tuo vuoka on sellainen, joka pelastaa tilanteen niinä päivinä, kun kaapissa on näennäisesti "ei mitään" ja mieli tekee jotain vaivatonta ja lämmittävän lohdullista. Pääset reseptiin käsiksi Vauva-lehden sivuilla

Jälkkäriksi laitettiin vielä blogin puolelta tutut omenalätyt.

simppeli sormiruokakeittiö marjut ollila

Kuvaukset olivat tosi kiva kokemus! Ja päivän jännittävin hetki olikin lopulta vain se, saanko puettua housut päälleni. Ja ellen olisi saanut, Hanna ja Päivi olisivat varmasti ne toiminnan naisina kiskaisseet kinttuihini. Sain lötkötellä sohvalla kuin raukea norppa. Hanna hoiti kokkailut yhdessä Iriksen kanssa, minun tarvitsi vain huikkailla keittiöön, että mistä mikäkin väline ja kippo löytyisi. Päivä meni pitkälti rupatellessa, ja syöden. 

Sellaista on meno Vauva-lehdessä. 

simppeli sormiruokakeittiö marjut ollila

Minulla on ollut ihan äärimmäisen suuri ilo ja kunnia olla mukana Vauva-lehden tiimissä jo yli vuoden verran. Kun minua loppuvuodesta 2016 pyydettiin lehteen kolumnistiksi, jouduin muutamaan kertaan varmistelemaan, että ihanko oikeasti minut! Minut!? Unelmahomma!

Kannan Vauvan sekä isosisaruksensa Meidän perheen lippua ylpeydellä.


Pidän niin Vauva- kuin Meidän perhe -lehden otteesta: asiallista tietoa ilman tökeröä raflaavuutta tai vastakkainasettelua. Lehteä on tekemässä timanttinen tiimi, jota ihan oikeasti kiinnostaa se, että lehden sivuille päätyy painavaa asiaa, erilaisia perheitä ja heidän tilanteitaan arvottamatta.

Kolumnistina olen saanut kirjoittaa aina juuri siitä, mikä milloinkin on tuntunut omalta ja hyvältä. 

Olen käsitellyt jokaisen perheen oikeutta ruokarauhaan, kertonut siitä, miten ihana paikka some voi olla ja ihmetellyt ahtaita sukupuolirooleja. Muutaman sanan olen sanonut myös siitä, miten parhaat pelaajat löytyvät usein kentän laidalta, kun kyseessä on odottajan asiat. Pari kuukautta sitten kerroin olleeni aikoinaan mikromanageri.  Kaikkein henkilökohtaisimman tekstini kolumnistina kirjoitin viime syksynä yhden junamatkan aikana Turusta Helsinkiin. Itkin asemalta asemalle ja valutin näppäimistöltäni sen, miltä synnytyksen jälkeinen masennus tuntuu

En tiedä, olisinko koskaan uskaltanut hypätä kirjailijan saappaisiin ilman kolunmistin pestiäni Vauvassa. Mutta kun näin hieno porukka, joka lukijoidensa lisäksi välittää tekijöistään, uskoo ja usuttaa, lopulta potkii persuksille, on helpompi hypätä. Viimeistään siinä vaiheessa, kun tyrkätään reunan yli ja toivotetaan hyvää matkaa.

Bon voyage, muija, ja älä palaa ilman kirjaa! 

Aina, kun lapseni hyökkäävät tällaisella innolla kasvisten kimppuun, se johtuu luultavasti siitä, että meneillään on "Eihän sisarus vain saa enempää kuin minä!" -tyypinen kilpailutilanne. 

Aina, kun lapseni hyökkäävät tällaisella innolla kasvisten kimppuun, se johtuu luultavasti siitä, että meneillään on "Eihän sisarus vain saa enempää kuin minä!" -tyypinen kilpailutilanne. 

Johan tässä herkistyy! 

Pyyhin naamani ja heitän alehommat tiskiin:

Näytenumero_1e_1200x628.jpg

Sanoma Media Finland tarjoaa mahdollisuuden tilata Vauva tai Meidän perhe -lehden (toki molemmatkin voi tilata) hintaan 1€/kpl. Tilaus on yhden numeron mittainen ja päättyy automaattisesti, se ei siis jatku, eikä sido mihinkään. Eikä myöskään kerrytä Ollilan pankkitiliä, jos sen pulskistumisesta joku olisi huolissaan. Tämä on puhtaasti tällainen hemmotteluhommeli yksin teille, rakkahimmat kuulijani.

Tilaamaan pääsee tästä. Ja linkin takaa selviää sekin, mitä numeroa voi kotiin kannetuksi odottaa. Tarjous on voimassa huhtikuun loppuun.

Ja jos lehtiä ei tällä hetkellä kaipaa, tai ne jo tulevat, näitä Vauvan ja Meidän perheen tyyppejä kannattaa seurata myös Instassa, mikäli hauskat, herkät ja hulvattomat jutut kiinnostelee :) 


Postaukset kaikki kuvat (pl. viimeinen): Päivi Ristell

Yhteistyössä, joskaan ei kaupallisessa,  Sanoma Media Finland

Sormiruokamuija palveluksessanne Lapsimessuilla 20.-22.4.2018 + lippuarvonta

Sormiruokamuija palveluksessanne Lapsimessuilla 20.-22.4.2018 + lippuarvonta

Maidoton imetysdieettikokeilu

Maidoton imetysdieettikokeilu