Simppelit ja kootut joulureseptit sormiruokailijoille

Simppelit ja kootut joulureseptit sormiruokailijoille

Meillä on Simppelin FB-ryhmän puolella ollut jouluruokaketju pystyssä pari viikkoa. Keräsin teille tänne blogin puolelle talteen niistä suosituimmat :) 

Piparit

Joillekin saattaa olla tuttu asia se, että tavallista kanelia ei suositella suurissa määrin sen paremmin vauvoille, pikkulapsille kuin aikuisillekaan. Mutta jos syötte tavallisia pipareita, ihan tavallisella kanelilla maustettuina ja pitkin pyhiä, mutta kohtuudella, ei syytä huoleen ole. Saatat silti haluta lukea kirjoittamani jutun kanelista ja kumariinista kuitenkin :) 

Pipariresepteistä suosituin on ryhmässä ollut tämä Onnellinen koti - blogin resepti, jossa pipareihin ei ole lisätty valkoista sokeria. Näissä on  kuitenkin käytetty voita, joten alle 10kk ikäisille nämä eivät sellaisinaan sovi. Taatelipiparien on kehuttu olevan mukavan pehmoisia  ja niiden on kerrottu säilyvän huoneenlämmössä muutaman päivän oikein mainiosti. 

Entä mitä siihen piparimausteeseen pitikään laittaa, jos sen tekee itse?

Kokeile vaikka tätä:: 

2  tl ceylonin kanelia
1 tl kardemummaa
1  tl neilikkaa
1 tl inkivääriä
1 tl pomeranssinkuorta

Laatikoiden kärkikastiin nousi selvästi Chocochilin kvinoa-porkkanalaatikko, josta voi suolan ja sokerin jättää halutessaan pois. Kaurakerman tilalle sopii huhujen mukaan hienosti myös kookosmaito tai -kerma. 

Muitakin laatikoita voi varioida: jätä suola pois, halutessasi myös siirappi. Laita alle 10kk ikäisen laatikkoon kerman sijaan kasvikermaa, ja avot! 

Puuropuolella selvästi eniten ääniä keräsi riisipuuro kookosmaitoon tai -kermaan keitettynä. Myös kauramaito on ollut riisipuurohommissa kärkisijoilla. Innokas pumppaaja tekee puuron äidinmaitoon, kasvimaitoja vielä harkitseva voi lorauttaa joukkoon korviketta. 

Joulutorttuja varten on metsästetty maidonta taikinaa, ja sellaista on saatavilla mm. tuotenimellä Sunnuntai. Suolaa löytyy 1.0g/100g, joka ei ole mahdoton määrä, varsinkaan, jos tortuilla ei ole tarkoitus elää läpi pyhien. 

Gluteenittoman ja maidottoman torttutaikinan resepti taas löytyy blogista "Helkan keittiössä".

Jos torttuihin käytetyn luumumarmeladin sokerimäärä ei lapsesi ravintoympyrään sovi, suosittelen keittämään kuivattuja luumuja pienessä vesitilkassa ja käyttämään syntyneen soseen marmeladin tilalla. Lisäpotkua soseeseen saat lisäämällä siihen vaikkapa aitoa vaniljaa tai (sitä ceylonin) kanelia.

Ja sitten meillä on myös tämä Simppelin sormiruokamuijan oma "taatelikakku kohtaa piparin" -muffinsi. 

Siinä nippu vinkkejä. 

Yhtenä ideana haluan silti heittää ilmoille tämän:


Joulu on vain kerran vuodessa. Ja vain muutaman päivän mittainen. Älä stressaa liiaksi siitä, saatko loihdittua lapsellesi täydellisen jouluaterian. Ensi vuonna hän on luultavimmin kyllin vanha syömään kohtuudella ihan samaa kuin tekin. Jo keitetyillä perunoilla, muutamalla lisukkeella ja parilla joululaululla perheen pieninkin pääsee tunnelmaan. Eikä maailma kaadu pieneen kinkunpalaan tai siirappiloraukseen laatikossa. Täydellisen aterian sijaan vaali joulurauhaa ja hyvää fiilistä. 

 

KIITOS tästä vuodesta. Simppelin ekasta. Nähdään viimeistään ensi vuonna <3

 

 

 

Vauvan banaani-maapähkinävoikeksit

Vauvan banaani-maapähkinävoikeksit

Vauvan taatelimuffinsit

Vauvan taatelimuffinsit