Vauvan superkeksit

Vauvan superkeksit

Nimesin nämä pienet nökäreet vaatimattomasti superkekseiksi, sillä ahhhh, niissä on kaikki kohdallaan, jos minulta kysytään! 

Toivon näiden keksien ilahduttavan aivan erityisesti allergiaperheitä, joissa pienihmisellä on ton-ton-ton -ruokavalio.  Superkekseissä kun ei ole tyypillisimmin päänvaivaa aiheuttavia osasia: munaa, maitoa ja kotimaisia viljoja (eli vehnää, ohraa, kauraa ja ruista).

Ton, ton! Mutta ei mauton! 

Makua löytyy ja sen lisäksi näissä kekseissä on hyviä rasvoja ja potkua!

Simppeleitä nämä ovat myös tehdä, mutta sehän on sanomattakin selvää!

Keksien jippo on kikhernejauho. Olen itse kikhernejauhojen käyttöä hiukan arastellut, sillä muutamasti kokeiltuani sitä johonkin, lopputulos on ollut kitkerä. Vaan ei näissä! Rohkeasti vain testaamaan :)

kikhernekeksi.jpg

Ikärajoista: Pähkinöitä saa tarjota jo nelikuiselle. Palkokasvit, joihin kikhernekin kuuluu, on hyvä aloittaa maltilla, jottei homma käy vauvan vatsan päälle. Hyvä aloitusikä palkokasveille on 6-7 kuukautta, eli silloin kun vauvan ruokavaliossa on muutakin jo mukana. Mitään varsinaisesti kiellettyä palkokasveissa ei siis ole, maltti vain on valttia.

Psttt! Testasin tämän reseptin myös omenaraasteella, kardemumman tilalle laitoin ceylonin kanelia. TOIMII! Jos omenasi on kovin mehukas (itse laitoin kaksi), saatat tarvita hiukan enemmän kikhernejauhoja. Ja omenaversiot olivat uunissa seitsemisen minuuttia.

Vauvan (munattomat) lohimuffinsit

Vauvan (munattomat) lohimuffinsit

Vauvan pehmeä kana

Vauvan pehmeä kana