Taaperon flunssajuoma

Taaperon flunssajuoma

Aivasteleva aasialainen meni kauppaan. Mitä hän osti? Inkivääriä! Kuten tuolla päin maailmaa on jo tehty ainakin pari tuhatta vuotta. Inkivääriä on käytetty myös mm. vatsavaivoihin, kipeisiin niveliin ja päänsärkyyn, sen lisäksi, että sillä on maustettu ruokaa iät ja ajat.

Turkulainen kurkkukivuista kärsivä sormiruokamuija meni kauppaan. Mitä hän osti? Hunajaa! Koska se auttaa paremmin kuin yksikään yskänlääketurhake. Sitruunasta vielä C-vitamiinia. 

Tässä meidän perheen flunssakarkoitusjuoman raaka-aineet. Näitä vastaavia reseptejä on netti pullollaan. 

Kahlasin läpi puolet netistä, koko THL:n uudet ruokasuositukset ja Eviran sivut. Missään ei silmiini osunut mainintaa siitä, että inkivääri ei sopisi kaikille muille paitsi raskaana oleville.

Eli toisinsanoen: en löytänyt tietoa siitä, että inkivääri ei sopisi pienille lapsille. 

Joka tapauksessa: käytä harkintaa, älä uita lasta inkiväärissä ja jos sinua epäilyttää, kysy asiasta vaikka lääkäriltä.

Raskaana oleville Evira kertoo mm. seuraavan: 

Osa inkiväärin kemiallisista aineosista saattaa olla haitallisia sikiön kehitykselle; joidenkin kemiallisten ainesosien on todettu aiheuttavan mm. solukuolemaa. Arviointi antaa viitteitä siitä, että inkiväärivalmisteiden käyttöä samoin kuin inkivääriteen runsasta tai pitkäaikaista käyttöä olisi raskauden aikana syytä välttää.

Runsaasti ja pitkäaikaisesti tätä meidänkään juomamme ei käytetä. Ainakaan toivottavasti. Ja eiköhän tämä flunssa tästä taas taitu. 

Banaanipannarista Blog Awardseihin

Banaanipannarista Blog Awardseihin

Vauvan perunamuusipihvit

Vauvan perunamuusipihvit