Vauvan ketsuppi

Vauvan ketsuppi

Useissa lapsiperheissä ketsuppi on pikkuihmisten mielestä pätevä mauste lähes kaikkiin ruokiin. Aikuista saattaa hirvittää ketsupin sisältämät suola- ja sokerimäärät, varsinkin jos kyseessä on kovin pieni lapsi.

Meidän juuri yksi täyttänyt sormiruokailijamme ihastui tähän ketsuppiin ihan täysin. Viisivuotias veljensä taas totesi, että "Emmä nyt oikein tiedä.." ja pyysi saada rakastamaansa teollista, suuren pörssiyhtiön valmistamaa tomaattisoosia äidin jäädessä kakkoseksi (ja esikoisen jäädessä perinnöttömäksi).

Ketsupin voi oikein mainiosti tehdä myös tuoreista tomaateista, jotka ovat mielellään jopa hieman ylikypsiä. Helmikuussa sellaisia tomaatteja on vain aika kehnosti saatavilla ainakin meidän lähikaupassamme. Tetratomaatit käyvät siis tähän hyvin. Ja miksi juuri tetra? Koska pikkulasten (tai ehkä kenenkään?)  ruokaa ei mielellään kannata valmistaa raaka-aineista, jotka tulevat metallitölkistä.

Tutkin monia erilaisia ketsuppireseptejä, kaikissa sanottiin ketsupin säilyvän monia viikkoja, jopa kuukausia. Jos jollain on poikkeavaa tietoa, laitathan viestiä. 

Vauvan smoothie

Vauvan smoothie

Vauvan kikherne-jauhelihavuoka

Vauvan kikherne-jauhelihavuoka