Simppelin saunavuorolla + alekoodi Biodellyyn & kuorintaresepti

Simppelin saunavuorolla + alekoodi Biodellyyn & kuorintaresepti

Kaupallinen yhteistyö: Biodelly

 

Minua on sillä tapaa siunattu, että jos ja kun laiskottaa, minun ei tarvitse näitä kotikorttelini kulmia edemmäs lähteä palveluja kalastamaan. 

Nurkiltani kun löytyy mm.

Lähikauppalomieni Sale
Sympaattinen ja ihana pikkuruinen spa
Ja Tähti-Baari: turkulaisten tuntema legendaarinen ja vuodesta 1971 asti toiminut lounasravintola, jonka  jopa Wikipedia tuntee!

Salaattipöytää ei ole, ja keskiolutta saa vain ruoan kanssa. Suurimpia muutoksia vuosikymmenten varrella ovat olleet klimppisopan poistuminen listalta ja tupakointikielto.

Lainkaan Tähti-Baaria dissaamatta, sillä sen perustaja on yksi kovimmista naisista, löytyy kuitenkin korttelin vastakkaiselta laidalta tällä kertaa se paikka, jonne teidät tahdon viedä, nimittäin:

luonnonkosmetiikan aarreaitta, Biodelly, Turun Rauhankatu kympissä.

Huoli pois vaikka et kaupalle fyysisesti pääsisikään. Tänne kun pääsee myös  nettiteitse . Kuva: Biodelly

Huoli pois vaikka et kaupalle fyysisesti pääsisikään. Tänne kun pääsee myös nettiteitse.
Kuva: Biodelly

Kosmetiikkapostauksissa kuuluu olla mukana herkkiä luontokuvia, joten tässä sellainen. 

Kosmetiikkapostauksissa kuuluu olla mukana herkkiä luontokuvia, joten tässä sellainen. 

Minun tulee notkuttua Biodellyllä harva se viikko. Tämä oli muuten ensimmäinen kauppa, jossa Filip koskaan kävi, ikää taisi olla just ja just viikko <3

Olin tuolloin samalla asialla kuin nytkin: hakemassa jotain kivaa piristystä nuutuneeseen oloon. Ja koska elän käsityksessä, että teitä muitakin vanhempia saattaa vaivata toisinaan harmaa olotila, keräsin ultimaattisen saunakorin, jonka avulla naama oikenee ja kroppa kiittää. 

En ole kosmetiikan suhteen täysin yksiavioinen luonnonkosmetiikan suuntaan: kyllä minut voi apteekistakin löytää ja toisinaan marketistakin saattaa tarttua jotain matkaan. Olen vain silloin nirso ja tarkkana. 

Tämän kuvan tarkoitus on nostattaa saunafiilistänne. Toimiiko? Vaikken löytänyt tähän hätään koivua.&nbsp;

Tämän kuvan tarkoitus on nostattaa saunafiilistänne. Toimiiko? Vaikken löytänyt tähän hätään koivua. 

Purnukan kylkien kyttäilyyn heräsin kunnolla muutama vuosi sitten, kun käteni olivat jatkuvasti pienillä vesikelloilla ja syvillä haavoilla. Useamman kuukauden tuskan ja väärien diagnoosien jälkeen sain tietää, että minulla on paha allergia laajalti käytettävään säilöntäaineeseen nimeltään metyyli-isotiatsolinoni. Lisäksi sain kuulla olevani allerginen joillekin synteettisille hajusteille. 

Allergiadiagnoosin jälkeen olo oli hetken aikaa melko epätoivoinen. Mitä tässä uskaltaa käyttää?  Vastaukseksi tuli luonnonkosmetiikka ja ekopesuaineet. Ja vaikka noillekin voi toki allergisoitua, pysyy näitä käyttämällä kuitenkin monelta murheelliselta aineelta turvassa. Laiskana ihmisenä shoppailen mieluiten luotettavassa kaupassa, jolloin vältyn ns. viherpesun uhriksi joutumiselta. Tässä kohtaa tieni vie usein juuri Biodellyyn, jossa kaupan perustaja Tanja pitää huolen paitsi siitä, että tuotteet todella ovat luonnonkosmetiikka, myös hinta-laatusuhteeltaan päteviä, ja ostajalleen paitsi sopivia, myös tarpeellisia. Turhaa ei tyrkytä. Sitä ehkä Biodellyssä rakastan eniten. 

Luonnonkosmetiikasta voit lukea lisää täältä.

Vielä viimeinen havu, ja sitten päästään asiaankin.&nbsp;

Vielä viimeinen havu, ja sitten päästään asiaankin. 

Olen kova akka saunomaan. En tiedä parempaa kuin aamusauna. Paitsi jos se on yösauna, ilman lapsia. Yleensä saunon kuitenkin kolmen lapseni kanssa. Siinä kiukaalle juoksemisia ja päiden lattiaan halkemisia estäessäni en enää tahdo ottaa lisästressiä siitä, sisältävätkö saippuani jotain lapsille (tai kenelle tahansa) haitallisia aineita. Tilanne on meillä kuitenkin se, että samoilla aineilla pestään niin muija kuin muksutkin.

Rakastan myös kaikenlaisia ihonhoitotuotteita, mutta tällä kolmilapsisella kokoonpanolla minulla ei usein ole aikaa juuri varttia kauempaa lojua saunan jälkeen hoivaamassa ihoani. Siksi tarvitsen tuotteita, jotka toimivat joko nopeasti tai jotka voi unohtaa naamaan. 

Jos tunnistat itsessäsi samoja piirteitä, kurkkaa Simppelin saunakoriin!

 

Aina ennen saunaa kykin kannon nokassa ja kiroan kaatuilevia purnukoita. Harrastukset kullakin!

Aina ennen saunaa kykin kannon nokassa ja kiroan kaatuilevia purnukoita. Harrastukset kullakin!

biodelly nurme avokado oil shampoo bar

Aloitetaan loogisesti päästä. En ollut aiemmin kokeillut palashampoota, koska ajattelin niiden olevan hankalia. No ei kyllä ollut. Pesin tällä tukkani Nurmen avokadopalashampoolla mökillä saunassa. Joskus shampoot eivät tahdo vaahtoutua meriveden kanssa, mutta tällä syntyi vaivatta ihana vaahto. Ja mikä tärkeintä: tämä huuhtoutuu tukasta pois pienellä vesimäärällä. Käytin kaikkiaan kaksi kauhallista vettä. Tukka tuli puhtaaksi, muttei kuivaksi. Kaupan päälle sain kivan kiillon! 

Saippua oli väriltään vaalea, joten ihan täysin minulle ei auennut, miksi tämä on nimenomaan tummalle tukalle suunnattu. Pesin tällä myös puoliblondien isompien lasteni tukat, ja hyvä tuli. 

biodelly organic shop avril unique

Lapset olisi voinut pestä päästä varpaisiin myös Organic Shopin suihkugeelillä. Myös hiukset siis. Näin lupasi Biodellyn Tanja.

Harvemmin lapsiani millään aineilla, mutta joskus toki on pakko. Meillä ainakin atoopikkoja pitää rasvata siihen malliin, että jossain kohtaa kosteusvoiteet eivät tukkaan väkisin kulkeutuessaan enää pelkällä vedellä lähde. Ja sitten ovat erikseen vielä sormiruokailijoiden puurohiusnaamiot.. Tiedätte kyllä!

Organic Shop -sarja on muuten myös hyvä todiste siitä, että luonnonkosmetiikan ei tarvitse olla kallista ollakseen laadukasta. Tästä sarjasta löytyy shampoita, voiteita ja kuorintoja muutamalla eurolla. Toinen edullinen sarja on Avril. Siitä meillä on koko pesueella käytössä karitevoita sisältävä voide. Sopii päästä varpaisiin sekin, ja riittää ainakin kesäaikaan pitämään minun ja lasteni atooppiset ihot pehmoisina. 

Varsinkin mökkiolosuhteissa tykkään käyttää hiuksiin jätettävää hoitoainetta, ei tarvitse lotrata vedellä enempää kuin pakko. Uniquen suihke on oikein pätevä. Jos vaalennetut raitani alkavat temppuilla, heitän niihin tätä Rahuaa, jonka voi joko jättää hiuksiin tai huuhdella pois. 

Tarjoilija, purkeissani on kukkakärpänen, tai joku vastaava!

Tarjoilija, purkeissani on kukkakärpänen, tai joku vastaava!

Nyt kun pienihmiset on kääritty pos jaloista pyyhkeidensä sisään ja istutettu pädin eteen pillimehuineen, alkaa vanhemman oma hetki, jossa elvytetään nuutunut naama ja hyvässä lykyssä hiukan virkistetään sieluakin. 

Aloitetaan kuorinnalla! 

Luén puhdistusjauhe on paitsi nopea käyttää, myös uskomattoman tehokas, ja hellävarainen. Jos et ole tätä testannut, käsken tehdä  niin välittömästi. Tämä on aivan oikeasti PARAS kuorinta, johon olen törmännyt. Ihoni on herkkä, joten kaikki kovat rakeet ovat poissa laskuista. Tällä lähtee kuonat mäkeen ilman, että naama punoittaa sen jälkeen yhtään. 

Vaikka tiedän tämän olevan hyvää, ja olen naamaani tällä "kumittanut" (tuntuu kuin naamasta irtoaisi pyyhekumiroskaa kun tätä hieroo pois, miten siistiä!) yllätyn silti joka kerta siitä, kuinka pehmeän puhtoiseksi naamani tällä tulee. 

Seuraavaksi onkin aika sutaista namaan Lovely Day -sarjan puhdistava naamio. Tykkään siitä, että tämän vaikutusaika on "vähintään 25 minuuttia". Naamion voi siis unohtaa naamalle pidemmäksikin aikaa. Ja niinhän siinä usein tuppaa käymään. Aina joku tarvitsee tässä kohtaa lisää pillimehua tai mitä ikinä. 

biodelly lue lovely day

Nyt ollaan jo loppusuoralla! 

Kun naamio on huuhdottu, aletaan lotrata kosteuttavien purnukoiden kanssa
Rakastan kaikkea mitä voi joko suihkuttaa tai annostella pipetin avulla. Varsinkin noista pipettihommista tulee niin.. tieteellinen olo :D

Suihkutettavia asioita minun koriini päätyi kaksi: Alteya Organicsin laventelivesi, josta varoituksen sana: jos vieroksut sellaista "luonnonkosmetiikkamaista" tuoksua, tämä ei ole sinua varten. Minä olen tykännyt, ja lapset myös: suihkuttelen tätä heihinkin iltaisin ja uskottelen lähinnä itselleni, että laventeli saattelee heidät nopeammin höyhensaarille. Ha, tuskin. Toinen suihkutettava on Lovely Dayn kosteuttava Hyaluron + Bloom -kasvovesi. Ennen ajattelin, että kasvoveden ainoa funktio on korjata hutiloiva jälkeni meikinpoistossa, mutta sainkin kuulla, että kasvovesi on kosteuttajana myös ehdoton. Oppia ikä kaikki! 

Suihkuttelun jälkeen on aika laittaa vähän seerumia. Luén seerumi on mah-ta-va.  Jos ostat tämä vuonna vain yhden seerumin, vaikka ihka ensimmäisesi, uskallan koko sydämestäni suositella tätä. Ensinnäkin tämä on seerumiksi melko edullinen. Toiseksi tämä on paras seerumi, jota olen koskaan käyttänyt. Imeytyy nopeasti, toimii kosteuttajana vaikkapa cc-voiteen alla (käytän tätä Madaraa itse). Veikkaan, että suurin kiitos siitä, että tänä keväänä naamani ei mennyt tolkuttomaan kuntoon kuten yleensä, on tämän seerumin. Ja sen, että aloin käyttää tunnollisesti kasvovettä.

Enää viimeinen silaus! Saunan jälkeen, ja varsinkin jos olen vetänyt kunnon puhdistautumisrituaalin, tykkään laittaa kasvoöljyä. Tanja suositteli minulle tätä temppuilevalle iholle sopivaa Lovely Dayn Skin Rescue Oilia. Hinta on kirpaiseva, mutta öljy on riittoisa. Sitä voi laittaa iholle sellaisenaan tai miksailla kasvovoiteeseen. MInä laitan sitä tarvittaessa luottovoiteeni sekaan, joka on tämä Laveran mattapinnan jättävä. 


Siinä! 

Tämän kierroksen jälkeen on selvää, että luonnonkosmettiikka on olemassa moneen eri vaivaan ja useammalle kukkarolle. 

Eikä kaikkea tarvitse kantaa kaupasta kotiin, osan voi tehdä itsekin. 

Tässä teille oma vakkarikuorintani, jota teen aina mökkireissuille mukaan. 

Sellainen varoituksen sana, että tämän jälkeen suihkun lattia on liukas. Suosittelen malttia ja mieluiten ulkotiloja: hiero iholle saunan jälkeen ja pulahda vaikka järveen. Kosteusvoiteen voit tällä kertaa unohtaa!

itse tehty kourinta simppeli

Ja nyt! Hus, saunaan siitä!

Jos menet Biodellyn kautta, saat koodilla SIMPPELI saa heinäkuun ajan 15% alennuksen koko verkkokaupan ja myymälän valikoimista.

Heinäkuussa Biodellyllä on lisäksi ilmainen toimitus kaikkii tilauksiin verkkokaupassa (normaalisti toimituskulut ovat 4,90€ alle 50€ tilauksiin, eli ei tolkuttoman paha hinta silloinkaan).
 

Ensimmäinen sormiruokailu

Ensimmäinen sormiruokailu

Pieni tilkka - iso jännitys

Pieni tilkka - iso jännitys