Vauvan munattomat mango-puolukkamuffinsit

Vauvan munattomat mango-puolukkamuffinsit

En ole muistaakseni aiemmin kokeillut etikan ja soodan käyttämistä leivonnaisten kohottamisessa. En ainakaan Simppelin puolella. 

Simppelin omalta ravitsemusterapeutilta, Ravistamon Kaisalta, olen joskus muinoin varmistanut että etikkaa saa käyttää vauvojenkin ruuanlaitossa. Ja onhan sitä nyt aika minimaalinen määrä tuossa taikinassa muutenkin.

Hiukan jännitin jaksaako sooda+ etikka todella nostattaa muffinsit pulleiksi, mutta kyllä vain! Näissä "muffinsikolosissa" raakaa taikinaa oli hiukan reilu puoliväliin asti. Ja kuten kuvasta näkyy, kivasti kiipesivät reunan yli kurkkimaan.
 

munatonmarjamuffinsi.jpg

Muffinsien koostumus on mielestäni aivan täydellinen! Ei sellainen tanakka ja tiivis kuten banaanilla leivottaessa silloin, kun halutaan munattomia muffinseja. Nämä ovat vähintään muutaman asteen kuohkeampia ja erittäin pehmoisia. Eivät myöskään hajoa atomeiksi ensikosketuksella. 

Vauvan munattomat mango-puolukkamuffinsit

Voit luonnollisesti käyttää puolukoiden tilalla muita marjoja ja mangososeen sijaan jotain muuta. 

Vauvan linssikastike

Vauvan linssikastike

Vauvan pikakeksit mikrossa

Vauvan pikakeksit mikrossa