Vauvan hoitovoide

Vauvan hoitovoide

Miksi sormiruokablogisti kirjoittaa vauvojen rasvaamisesta? 

Noh, tavallaanhan tämäkin on kokkailua. Voide on tehty syötävistä raaka-aineista kotikeittiössä.  

Perimmäinen syy on kuitenkin se, että sormiruokailijan iho saattaa joskus olla kovilla. Pesuja tulee paljon, usein päästä varpaisiin. Ja joidenkin lasten ihot reagoivat ruokaan ärsytyksenä, ilman että kyseessä olisi allergia.  

(Muistakaa silti tietty käyttää muksu lääkärissä, jos ihoärsytys on tätä häiritsevää tai epäilette yhtään allergian mahdollisuutta.)

Tämä voide on siitä  kiva, että sitä voi laittaa lapsen käsiin ja poskiin, kaulaan.. minne vain, jo ennen ruokailua, suojaamaan ihoa. Ei haittaa kovasti, vaikka voidetta eksyisi suuhun. (Jos siis voiteen raaka-aineet ovat muuten lapsellesi sopivia. Testaa aluksi pienelle alueelle, jos olet epävarma.)

Meillä esirasvaus ainakin hillitsee ihoärsytystä, jota kaikkialle levitetty ruoka välillä aiheuttaa. Ja tällä voiteella voi tosiaan kosteuttaa ihoa pesujen jälkeenkin. Ihmeitä en tämän lupaa tekevän, mutta jospa tästä olisi jollekin apua. Ja saa tätä vanhemmatkin käyttää!

Tämä oli pikaresepti. Tunnissa siitä, kun yksi FB-ryhmän jäsen kyseli voidevinkkejä, olin tämän tehnyt valmiiksi. Otin kuvan tuuletusparvekkeella, koska klo 22:45 valoa ei enää muualla ollut. Naapureille ihmettelemistä, kun kykin partsilla polvillani pienen purkin kanssa! 

Onko tämä sitä omistautumista? 

Onko tämä sitä omistautumista? 

Voiteiden valmistuksessa on muutama niksinsä.  

  • Käytä  aina puhtaita välineitä, niin valmistuksessa kuin säilytyksessä.
  • Älä päästä vesihaudevaiheessa vettä voideseoksen joukkoon. 
  • Ota voidetta aina puhtain käsin, koska tuote ei sisällä säilöntäaineita. Eli kohtele voidetta kuin ruokaa: pidä pöpöt poissa. 
  • Voide säilyy niin kauan kuin sen ensimmäiseksi vanhaksi menevä ainesosa. 
  • Jos voide muuttuu säilytyksen aikana veteläksi, laita pakastimeen hetkeksi ja vatkaa uudelleen kuohkeaksi.  

Jos herää kysymyksiä tai jos ohjeeseen jäi aukkoja, hihkaise kommenttiosiossa!  

Macadanian tilalla voi käyttää hyvin esim. kookosöljyä. Tykkään itse macadamiasta siksi, että se tuntuu imeytyvän ihoon kookosöljyä paremmin. Ja joidenkin ihoa kookosöljy kuivattaa. Testaamalla löytyy omalle pienihmiselle sopivin kombo.  

Ja vastaavia voideohjeita on netti pullollaan!  Tämä on Simppelin versio :)

 

Vauvan mikromunakas

Vauvan mikromunakas

Tuotetestaus: EzPz-ruokailualustat

Tuotetestaus: EzPz-ruokailualustat