Vauvan apinaeväs

Vauvan apinaeväs

Sormiruokailijan apinaeväs ei ole oma keksintöni. Reseptin minulle kertoi ystäväni silloin kun meidän sormiruokailutaival oli aivan alussa. Reseptiä on kuitenkin tänne selvästi kaivattu, koska sitä haetaan usein tuolla blogin haussa. Siellä ei muuten sitten toimi ääkköset, eli laittakaahan hakuriville "apinaevas", tai ihan vain "apina" niin löydätte tämän jatkossakin. 

Heille, joille apinaeväs ei ole tuttu, niin kerron, että sen idea on tehdä keksejä banaanista, hiutaleista ja öljystä. Apinaeväällä voi halutessaan korvata vaikka puuron ja leivän. 

Useimmissa ohjeissa on käytetty kaurahiutaleita ja kookosöljyä, mutta oman kokemukseni mukaan näihin sopii melkein mitkä vain hiutaleet ja öljyksi kaikki sellaiset, joiden maku on lapsesi mielestä mielyttävä. Olen itse laittanut kookosöljyn tilalle välillä rypsiöljyä, avokadoöljyä ja manteliöljyä. Oliiviöljyä en ole kokeillut, koska se saattaa olla liian kitkerän makuista näihin.

Mausteet näissä ovat ihan vapaaehtoisia. Ja jos laitat mukaan kuivattuja marjoja, varmista että lapsesi voi niitä turvallisesti syödä kokonaisina. Jos epäilyttää, pilko. 

Itse tykkään antaa hiutaleiden turvota hetken ennen uuniin laittamista. Tämä vaihe ei ole pakollinen. 

Suoritettiin Iriksen ja Noan kanssa suuri apinaevästesti noiden kolmen kuvassa olevan version kanssa, ja tulokset ovat tässä: Kaikki meni ja jokainen oli "Tosi hyvää" ja "Nam!" 

Kokeilemaan vaan niin löytyy teillekin suosikki! 

Jotkut ovat tehneet apinaevästä myös ilman banaania, käyttämällä tilalla hedelmäsosetta. Palataan siihen myöhemmin :)

vauvan apinaeväs
vauvan apinaeväs
Vauvan banaanipannukakku

Vauvan banaanipannukakku

Vauvan munattomat vohvelit

Vauvan munattomat vohvelit