Vauvan papulevite

Vauvan papulevite

HUOM! Tuoreita yrttejä ei suositella niiden sisältämän nitraatin takia alle 12kk ikäisille. Korvaa tuoreet yrtit kuivatuilla tai jätä pois.

Meidän puurosta lähes täysin kieltäytyvä sormiruokailijamme voisi elää leivällä. 

Nyt minityyppi on huomannut, että muu perhe laittaa leivän päälle muutakin kuin ylähuulensa ja että hän jää jostain paitsi. Oivariinia ja voita en vielä tuolle just vuoden täyttäneelle halua antaa  (muuta meillä ei käytetä) ja koska leipää tosiaan menee parikin kertaa päivässä, jotain piti keksiä. 

Papulevite on testattu ja se meni taaperolle täydestä kuin väärä raha. Viisivuotias esikoinen ei ollut lainkaan yhtä vakuuttunut. Tuomio: "Joo, sellaista. Ei oikein millaistakaan. Saisko voita?"

En osaa tarkkaa säilyvyysaikaa antaa, mutta kuvittelisin säilyvän pari päivää jääkaapissa tiiviissä rasiassa. Tästä syystä tahnaa ei kannata valmistaa kerralla kovin suurta erää. 

Koska papuja kuitenkin pitää liottaa 10-12 tuntia ja keittää noin tunnin verran, kannattaa samalla vaivalla valmistaa kerralla koko papupussi ja pakastaa ne pienemmissä erissä esim. minikokoisissa Minigrip-pusseissa.

Sormiruokailijan pääsiäismuna

Sormiruokailijan pääsiäismuna

Vauvan banaani-marjamuffinsit

Vauvan banaani-marjamuffinsit