Vauvan hernerouhepihvit

Vauvan hernerouhepihvit

Edit: Jee! Tällä reseptillä tulin Myssyfarmin reseptikilpailussa palkituksi kivalla tuotepaketilla! Melkein pitäisi nimetä nämä "Award winning pihveiksi" :D

Iriksellä on uusi suosikki. Olen tehnyt näitä hernerouhepihvejä jo pari kertaa, ja ne ahmitaan aina hetkessä. 

Inspiraatio näihin löytyi lähikaupan hyllystä viikko sitten:

Ennen kuin edes tiesin, että mitä tuo suloinen pussukka sisältää, minun oli saatava se. 

Hernerouhetta! Proteiinia saman verran kuin keskiverto jauhelihassa.

Etenkin Turun suunnalta katsottuna

Myssyfarmin

hernerouhe on todellista lähiruokaa. Hernerouhe on peräisin pöytyäläiseltä Rauhansuun luomutilalta, joka on kuulunut samalle suvulle jo 1800-luvun lopulta. 

Yleensä en täällä blogissa mainitse valmistajien nimiä, mutta Myssyfarmi olkoot poikkeus sääntöön. Tämä on nimittäin helmi! 

Myssyfarmilta löytyy herneiden lisäksi mm. lampaita ja tilalla viljellään myös mm. rypsiä, josta he valmistavat  luomurypsiöljyä. Ja siellä on myös mummoja! Paikalliset isoäidit kutovat 

Myssyfarmin sekä toisen lähitilan luomulampaiden käsin pestystä villasta kaikenlaista ja tuotteita saa ostaa myös nettikaupasta.

Ennen kuin alan pakata laukkujani ja muutan tuonne tilalle, muutama sana vielä pihveistä:

Hernerouhepussin takaa löytyi pihviresepti, jota apuna käyttäen tein vauvoille sopivan reseptin. Pihvit ovat melko pieniä, koska hernettä ei kannata suuria määriä tarjota pikkuihmisille kerrallaan. Paistoin pihvit uunissa kahdessa erässä.

Näistä voi jättää munan pois, mutta silloin pihvit eivät ole aivan yhtä pehmoisia ja ne hajoavat pienissä käsissä helpommin. Maku on silti yhtä hyvä. 

Huomasin muuten, että Myssyfarmilla on meneillään reseptikilpailu, johon voi osallistua 24.2.2016 asti lähettämällä heille reseptin, jossa on käytetty Myssyfarmin tuotetta tai tuotteita. Palkintona on 250 euron lahjakortti Myssyfarmin putiikkiin. 

Taaperon energiapallerot

Taaperon energiapallerot

Vauvan jäädytetyt banaanit

Vauvan jäädytetyt banaanit